Jazz På Hundholmen

Livemusikk på Hundholmen Brygghus hver dag! Hundholmen Jazz-Kohort, Bertnes Brass, Bodø-Oktetten og Julian Haugland Trio står på menyen.

Alle dager på Hundholmen Brygghus

Jazztilbudet på Hundholmen Brygghus starter onsdag med Hundholmen Jazz-Kohort hvor vokalistene Ann Kristin Bjørby og Thea Meyer med band spiller tidløse klassikere. Torsdag er det Bodø-Oktetten «goes jazz» på menyen. De stiller med barbershopjazz og croonerperler. Fredag blir det jubileumsfest med Bertnes Brass, vårt eneste brassband i fylkeshovedstaden, som har vært med på mye gøy og nå endelig også med på jazzfestivalen. Lørdag er det Julian Haugland Bjorå med supergitaristen Amund Totland og det hardtsvingende unge trommefenomenet Steinar Heide Bø.

Mye å glede seg til hver dag på Hundholmen Brygghus - helt gratis!


Onsdag 20. oktober kl. 17.00
HUNDHOLMEN JAZZ-KOHORT

Vokalistene Ann Kristin Bjørby og Thea Meyer har begge lang erfaring fra byens musikkmiljø. Denne gangen spiller de med Hundholmen Jazz-kohort, og på programmet står både tidløse klassikere og noe selvskrevet materiale. Sjangermessig befinner dette seg i krysningspunktet mellom jazz, funk og soul.

Ann Kristin Bjørby (vokal), Thea Meyer (vokal), Tarjei Nordeng (gitar), Kenneth Einarsen (bass), Ole Thomas Kolberg (trommer) Terje Jonassen (tangenter).


Torsdag 21. oktober kl. 17.00
BODØ-OKTETTEN

I snart 40 år har Bodø-Oktetten gledet mangt et bodøhjerte med sitt varierende og engasjerende repertoar. Siden starten har tusenvis av tilhørere fått oppleve et ensemble som gjennom entusiasme og smil har levert alt fra viser, pop og jazz til klassiske verker på mange scener og arenaer.

Innen jazzen er det særlig to sjangre som oktetten har vært opptatt av. På 2000-tallet arrangerte oktetten barbershopfestivaler og har siden hatt forkjærlighet for jazzete barbershopmusikk. En annen og velkjent amerikansk jazztradisjon fra storbandets glansdager ble utforsket sammen med Bodø Big Band i 2018/2019, med musikk fra croonere som Frank Sinatra, Sammy Davis Jr. og Dean Martin.

På Hundholmen Brygghus vil Bodø-Oktetten «goes jazz» i to sett, hvorav ett med barbershopjazz og ett med croonerperler fra en tid da the Rat Pack herjet hitlistene på 50- og 60-tallet.


Fredag 22. oktober kl. 17.00
BERTNES BRASS

Bertnes Brass er eneste brassband i fylkeshovedstaden. Nå feirer bandet 35-års jubileum og er i skikkelig festhumør. Bertnes Brass er med på mye gøy; de har flydd Sea King på 17. mai, spilt på Keiservarden i full storm og snøbyger, spilt konserter i Stormen konserthus, og hatt Balkansk aften på Sinus med høy partyfaktor. Nå gleder bandet seg til å spille på Bodø Jazz Open.

PS: Spiller også på City Nord og i Glasshuset lørdag.


Lørdag 23. oktober kl. 19.00
JULIAN HAUGLAND TRIO

Julian Haugland Bjorå er en kontrabassist opprinnelig fra Evje med base i Trondheim. Hans musikalske uttrykk er forfriskende og lekent med mye inspirasjon fra den klassiske jazztradisjonen. Som bandleder og medspiller har han spilt konserter i blant annet Japan, Sør-Afrika, Tyskland, Italia, Polen, England. Høsten 2018 debuterte han med sin debutplate i eget navn.

Denne gangen stiller han opp med en triobesetning bestående av supergitaristen Amund Totland og det hardtsvingende unge trommefenomenet Steinar Heide Bø.

Julian Haugland Bjorå (kontrabass, komposisjoner), Amund Totland (gitar), Steinar Heide Bø (trommer).