Kunstutstilling på Bodøgaard

Kunstner og filmskaper Thomas Simonsen Balmbra er kunstutstiller under årets Bodø Jazz Open i samarbeid med Bodøgaard kunst & kultur.

Lørdag 16. oktober 2021 kl. 14.00

Utstillingen med Thomas Simonsen Balmbra i forbindelse med Bodø Jazz Open skulle åpne 31. januar, men grunnet koronasituasjonen ble både jazzfestivalen og kunstutstillingen utsatt.

Kunstner og filmskaper Thomas Simonsen Balmbra er kunstutstiller under årets Bodø Jazz Open i samarbeid med Bodøgaard kunst & kultur. Velkommen til utstilling lørdag16. oktober kl. 14.00.

Thomas er født i Bodø (1985), og har nå sitt virke i Oslo. Sentralt for hans arbeid er transformasjonsnarrativer, hvor karakterer eller situasjoner gjennomgår en voldsom forandring. Som performancekunstner opptrer han med navnet Traumas Slim-monster Kvalmbra, og fremfører absurdistiske og ekspressive monologer.

Årets jazzfestivalkunstner bruker gjerne kostyme, dukker og musikk, og i narrativene forvitrer ofte karakteren i en nedadgående spiral av mani. Som en konsekvens av intern konflikt gjennomgår kroppene i hans animasjoner og eksperimentelle kortfilmer ekstrem forandring til det monstrøse eller en total oppløsning. Med en serie bilder basert på portretter og stills fra ubehagelige filmer søker han å utforske sammenhengen mellom det dekorative og det frastøtende.

Å utfordre seeren med bruk av absurditet, intensitet og humor er et av hans sentrale mål. På Bodøgaard får vi oppleve både performance, film og bilder.

Vi sees på Bodøgaard!

Utstillingsåpning lørdag16. oktober kl. 14.00.

Øvrige åpningstider under festivalen blir søndag 17. okt til fredag 19. oktober kl. 12:00-16:00.

Fri inngang.

www.bodogaard.no