Jan Garbarek Group feat. Trilok Gurtu

Stormen Konserthus

24. mars 2021 onsdag kl. 19.30
16.05.201911:00 Kristine F. Hoff

NB: Konserten er flyttet til onsdag 24. mars 2021. Dette er fordi Bodø Jazz Open 2020 er avlyst grunnet situasjonen med koronaviruset. Les mer om dette her!

Om du allerede har billett gjelder denne for konserten onsdag 24. mars 2021.

Det selges ikke flere billetter til denne konserten før vi har en nærmere avklaring angående koronassituasjonen.

Bodø Jazz Open gjør «comeback» som vinterfestival, 3-6.februar 2021. Her blir festivalen et lyspunkt i mørketida! Vi jobber med å re-booke årets artister over til 2021. Noen av disse konsertene blir utenfor selve festivalperioden i februar.

Det er svært gledelig å kunne meddele at Jan Garbarek Group feat. Trilok Gurtu er bekreftet til onsdag 24. mars 2021.

Norges største jazzartist, Jan Garbarek, bekreftet til Bodø Jazz Open.

Den legendariske saksofonisten har vært et innflytelsesrikt navn i jazzverdenen i over 40 år. Han er en inspirasjonskilde for musikere over hele verden og han har en imponerende merittliste som komponist og musiker.

Garbarek har aldri stått på stedet hvil musikalsk. Uansett hvilken musikalsk sammenheng han befinner seg i er den personlige «Garbarek-tonen» lett gjenkjennelig. Han har lyttet og latt seg inspirere av de største innen jazz, klassisk og folkemusikk fra ulike verdensdeler og hele tiden arbeidet målbevisst med sitt eget uttrykk.

Garbarek solodebuterte allerede i 1967, men hadde allerede før den tid spilt med storheter som Karin Krog og Georg Russell. Senere ble det en karriere som ingen annen norsk jazzmusiker er i nærheten av. Fra 70-tallet minnes mange med stor glede samarbeidet hans med Jan Erik Vold, kvartetten med Bobo Stensson, Palle Danielson og Jon Christensen, samt kvartetten med Keith Jarrett.

Det er kontrasten mellom lyriske og poetiske elementer, enkelheten og intensiteten av fri improvisasjoner med andre musikere, som definerer Garbareks helt unike lyd. Han betraktes av mange som det mest utpregede eksempel på det som kalles «en nordisk tone», og er en av opphavsmennene til det som kalles «fjelljazz».

Musikerne i gruppen hans består av Rainer Brüninghaus, som har vært hans pianist i mange år, den brasilianske bassisten Yuri Daniel og perkusjonist Trilok Gurtu fra India, i tillegg til hovedpersonen selv.

Sist gang Garbarek spilte på Bodø Jazz Open i 2015 solgte han ut storsalen i Stormen konserthus, og det er ytterst gledelig å få han tilbake igjen til Bodø i 2021.

Konsertinfo

Konserthuset åpner én time før konserten.

Festivalpass
Denne ordningen utgår for BJO2021. Solgte festivalpass blir refundert. Har du hentet ut billetter til Jan Garbarek med ditt festivalpass? Ta kontakt med Bodø Jazz Open for nærmere informasjon. 

, click to open in lightbox