L

Påmelding nyhetsbrev

  • VINTERJAZZ 31. JAN – 1. FEB
  • FESTIVAL 6. – 9. MAI
w

Bill Frisell Trio

Jazzoasen: Stormen Konserthus, lille sal

8. mai fredag kl. 20.30
Kjøp billetter
18.12.201912:57 Kristine F. Hoff

Bill Frisell regnes som en av verdens ledende jazzgitarister. Nå kommer han til Bodø Jazz Open.

Gjennom karrieren har han spilt sammen med en rekke av de største musikerne i verden, deriblant Paul Simon, John Zorn, Bonnie Raitt, Elvis Costello, Rickie Lee Jones, John Scofield, Jan Garbarek og Bono. Frisell kategoriseres ofte som jazzmusiker, men har gjennom karrieren arbeidet innen mange ulike sjangre, deriblant pop, filmmusikk, samtidsmusikk, roots og americana.

På 1980- og 1990-tallet ble han regnet som en av de mest individualistiske og innovative gitaristene ved siden av John Scofield og Pat Metheny. I 2005 mottok han Grammy-prisen for «årets jazzalbum» med Unspeakable, og musikkmagasinet Downbeat har flere ganger kåret han til «årets gitarist». I 2012 ble han anerkjent som en av USAs 21 mest vitale og produktive artister, og fikk utmerkelsen Doris Duke Performing Artist Award.

Under et opphold i Europa ble Frisell kjent med den anerkjente ECM-plateprodusenten Manfred Eicher, og kom i kontakt med blant annet Jan Garbarek og Paul Motian. Frisell spilte i Jan Garbarek Group fra 1981 til 1983. Han har også samarbeidet med Arild Andersen flere ganger, blant annet på live-innspillingen «Molde Concert» fra Molde Jazzfestival i 1982.

Til Bodø tar Frisell med seg Tony Scherr (bass) og Kenny Wollesen (trommer).

Konserten er i samarbeid med Stormen Konserthus.

Konsertinfo

Konserthuset åpner én time før konserten.
Denne konserten inngår i festivalpasset.