L

Påmelding nyhetsbrev

  • BODØ JAZZ OPEN 3.-6. FEBRUAR 2021 
w

«En kveld med Stevie Wonder»

Sinus

To be announced
15.12.201918:37 Kristine F. Hoff

Legendariske Stevie Wonder fyller 70 år i 2020, og det skal feires behørig på Sinus når Ad Lib Jazzklubb og Bodø Jazz Open samler et knippe av byens beste musikere til «En kveld med Stevie Wonder». I spissen for det hele står kapellmester Einar Thorbjørnsen, som har tatt på seg det ærefulle oppdraget med å sette sammen et «wonder-band» for anledningen. Flere lokale musikere og vokalister, blant annet medlemmer fra byens storband, vil gjøre sitt ytterste for å lose publikum gjennom Stevie Wonders rikholdige katalog.

Allerede da Stevie Wonder var i sjuårsalderen begynte han å spille piano, trommer og munnspill. Som 11-åring signerte han en tiårs platekontrakt og 12 år gammel ga han ut sin første plate. Med sitt jazzede harmonika-spill har Wonder også spilt på en del av Herbie Hancocks jazz-utgivelser og har bidratt til å plassere synthesizeren i popmusikkens sentrum. Wonder har vært gjest på innspillinger med Busta Rhymes, Sting, Barbra Streisand, Paul McCartney, Frank Sinatra, The Beach Boys, Eurythmics, Snoop Dogg, Babyface samt flere andre.

Wonder har mottatt 25 amerikanske Grammy-priser. I 1989 ble han invitert i Rock and Roll Hall of Fame og i 1994 fikk han en stjerne på Hollywood Walk of Fame. Stevie Wonder har i alt ti førsteplasser på de amerikanske hitlistene og har hatt mer enn 30 hits på topp ti-listen. Stevie Wonder er trolig best kjent for «I Just Called to Say I Love You», som han vant Oscar for beste sang for i 1984.

Konsertinfo

I samarbeid med Ad Lib Jazzklubb.
Konserthuset åpner én time før konserten.
Denne konserten inngår i festivalpasset og Ad Lib Jazzklubbs sesongkort.