Trommis i verdensklasse kommer til Bodø

Billy Cobham regnes som en av verdens beste og mest innflytelsesrike trommeslagere. Nå kommer han til Bodø.

Billetter

Den amerikanske trommeslageren omtales ofte som verdens raskeste trommis, med en suveren teknisk beherskelse av trommesettet. 1. februar spiller han i Stormen under Bodø Jazz Open.

 

– Dette er stort og jeg er veldig stolt av at vi kan presentere Cobham på Bodø Jazz Open 2018, sier festivalsjef Jan Gunnar Hoff.

 

Pioner innen jazz/fusion

På 1970-tallet var han sentral med jazz-fusionbandet Mahavishnu Orchestra, ledet av John McLaughlin. Deres første plate «Inner Mounting Flame» skulle vise seg å bli en klassiker. I løpet av denne tiden begynte Cobham med studioinnspillinger med flere andre fusionartister, blant annet George Benson, Stanley Turrentine, Freddie Hubbard og Grover Washington, Jr. Cobham har også samarbeidet med Miles Davis.

  

– Cobham har inspirert flere generasjoner jazzmusikere og hans fanskare strekker seg også utover jazzmiljøet og inn i prog- og rockekretser. Han er en pioner innen jazz/fusion- slagverk som har betydd veldig mye for genren og som fortsatt er en vital musiker av ypperste klasse, sier Hoff.

  

Debutalbumet lå på Billboard

Cobhams debutalbum «Spectrum» (1973), overrasket både Cobham og hans plateselskap da det lå som nummer én på Billboard Magazine jazzalbum-liste og på Top 200 Album-lista. Cobham er også kjent for sitt samarbeid med jazzlegenden Miles Davis, og bidro på flere av hans album, blant annet som perkusjonist på «Bitches Brew»-innspillingene.

  

– Dette blir jazz- og rockhistorie garantert og Cobham sin musikk er tilgjengelig og rocka så det holder, så jeg tror dette kan slå an hos mange, avslutter Hoff.

  

Den amerikanske jazzlegenden har med seg følgende besetning til Bodø i februar til neste år: Emilio Garcia (gitar) Steve Hamilton (keyboards), Christian Galvez (bass) og Camelia Ben Naceur (keyboards).

Relaterte artikler