Ny kunstnerisk leder for Bodø Jazz Open!

Jazzmusikeren Roger Johansen har vært en av Norges fremste jazztrommeslagere i mer enn 25 år. Nå tar han over som kunstnerisk leder etter Jan Gunnar Hoff.

Jan Gunnar Hoff offentligjorde tidligere i vinter at han gir seg som festivalsjef og kunstnerisk leder i Bodø Jazz Open. Nå er det klart at jazzmusikeren Roger Johansen tar over stafettpinnen.

Gjennom Roger Johansen Group har han gitt ut en rekke album med egen musikk, og har vært å høre og se på en rekke plateinnspillinger med toppmusikere fra inn og utland gjennom mange år. For sin innsats for jazzen i Nord-Norge mottok Johansen i 2019 den høythengende Stubøprisen på Festspillene i Nord-Norge i Harstad.

I tillegg til musikervirket har Johansen også betydelig erfaring fra kulturforvaltning i offentlig sektor. Han er styremedlem i Nasjonal Jazzscene i Oslo, musikalsk leder for Bodø Big Band, og jobber akkurat nå med et treårig kulturøkonomiprosjekt for Norsk Kulturråd.

Han har vært programansvarlig i Stormen bibliotek, fylkeskultursjef i Oppland, produsent og prosjektleder i Rikskonsertene, og har også vært daglig leder for Østnorsk Jazzsenter i Oslo. Johansen er formelt udannet innen kunst- og kulturforvaltning, og ser frem til å bidra til å føre Bodø Jazz Open videre inn i fremtiden:


- Det er en stor ære å bli spurt om å overta som kunstnerisk leder etter Jan Gunnar. Jeg har dyp respekt for den jobben han og de andre i festivalen har gjort gjennom 10 år nå, og har selv hatt store opplevelser både som musiker på scenen, og i salen som lytter. Jeg kjenner jo Jan Gunnar godt, vi har jobbet masse sammen både live og i platestudio. Vi har sammenfallende syn og smak på mye av det som rører seg både musikalsk og politisk i det norske kulturlivet, og jeg vil prøve etter beste evne sammen med styret og administrasjonen å bidra til å løfte festivalen videre i årene som kommer, sier Roger Johansen

På spørsmål om hvilke tanker han gjør seg om BJO som fersk kunstnerisk leder, svarer Roger:

- Jeg syns Bodø Jazz Open har seilt opp som en av Norges mest spennende festivaler de siste årene. Alltid med fantastisk jazz i programmet, men også med rytmisk musikk i et bredere perspektiv, der band med stor bredde og sterk formidlingsevne også har en naturlig plass.

Gode bookinger med internasjonale toppnavn, nasjonale storheter iblandet regionale helter og lokalt kulturliv har jeg veldig tro på. Bodø er i 2021 en fantastisk by. Den kompakte bykjernen, tilgangen på fantastiske scener både i Stormen, på hotellene, på pub- og restaurantene kombinert med Bodøs fantastiske publikum som selve limet i musikkformidlingen, gjør at jeg gleder meg til årene som kommer. Bodøfolk skal bli stolte av Bodø Jazz Open og glede seg til februar.

Dessuten er det lett å takke ja til et verv som kunstnerisk leder når resten av laget består av toppfolk. Ottar Olaussen, Linda Skipnes Strand og Ole Henrik Hjartøys lange kompetanse og entusiasme er gull å ha rundt seg. Produsent Erik Johansen var med å starte Parkenfestivalen, kan festivallogistikk inn og ut, han har jobbet med de største stjernene og er roen selv også når det koker. Sammen med de viktige frivillige medarbeiderne og teamene i Bodø Jazz Open, skal vi sette Bodø på kartet enda mer som rytmisk superby i årene som kommer.

Er bare å glede seg!

Brynjar Erdahl