Artist med bred musikalsk bakgrunn

Begeistrede anmeldere trekker fram både Joni Mitchell, Kate Bush og den ville nordnorske naturen i beskrivelsen av musikken hennes. Selv bruker Inger Nordvik andre begreper for å definere sitt kunstneriske uttrykk.

En samtale med Inger Norvik før Bodø Jazz Open 2023

- Jeg har spilt piano og sunget siden jeg var barn, og i den totale bakgrunnen min finnes både pop, jazz, klassisk og folkemusikk. Det gjør det mulig for meg å skape et sjangeroverskridende, åpent musikalsk ståsted i popmusikkens landskap, sier Inger.

I tillegg til å være pianist har Harstad-artisten også klassisk sangutdanning i sin profesjonelle artistbagasje. Uansett hvordan musikken klassifiseres er anmeldere fra flere europeiske land enige om at debutalbumet «Time» (2020) holder høy kvalitet både i låtskriving og framførelse. Uttrykk som «uendelig vakker kreasjon» og «en enestående prestasjon» sier det meste.

Mange av låtene på «Time»antyder at de opprinnelig ble skapt i et nakent sang/piano-format. I tillegg bygges lydbildet ut med bådetrommer og bass, saksofon, gitar, strykere og korstemmer. I fokus for de gjennomgående lyrisk stemte låtene står Ingers vokale formidling av tekst og melodi.

- Noen av tekstene tar for seg personlige anliggender, andre har underliggende politiske aspekter. Jeg tenker ofte på tekstene som en samtale mellom meg selv og omverdenen om ting jeg er opptatt av, sier Inger.

Blant inspirasjonskildene til tekstskrivingen nevner hun både klimakrise og filosofering rundt skjebnen til den tyske motstandsmannen Georg Elser. I februar slippes Ingers Norviks andre album. Tittelen «Hibernation», dvale, gir sine egne assosiasjoner til innholdet på plata, og Inger antyder et fyldigere lydbilde.Tilgjengelige smakebiter finnes på singlene «Go back» og «Secret».

- Selv om mange av låtene mine kan sies å være melankolsk stemt kommer vi til å levere en konsert med mye energi. Erfaringen er at låtene funker for et bredt publikum, sier Inger fra Harstad.

I tillegg til Inger Nordvik (vokal/piano) består bandet av Torstein Slåen(gitar), Bardur Reinert Poulsen (bass) og Ola Øverby(trommer).

Charles Mignot