De første artistene er klare

Legendariske Blood, Sweat & Tears (US), den anerkjente trompetisten Nils Petter Molvær, Bodil Niska Kvartett med England Brooks og jazzhåpet Rohey er de første artistene som er klare for neste års festival.

– Neste års festival ligger an til å bli den beste utgaven så langt med en rekke internasjonale artister og et solid program. Vi har en god magefølelse og tror også publikum vil sette pris på de artistene som kommer i 2018, sier festivalsjef Jan Gunnar Hoff. 

Nå er de fire første artistene klare for Bodø Jazz Open 2018. 

– Blir historisk bra 

Det er femti år siden trommeslageren Bobby Colomby med sin jazzbakgrunn etablerte Blood, Sweat & Tears (BS&T) i New York. Det selvtitulerte albumet «Blood, Sweat & Tears» (1968) ble en stor kommersiell suksess, og toppet Billboard-lista i USA i mange uker. For albumet vant de også den prestisjetunge Grammy Award-prisen for «årets album» i 1970 – foran Beatles-albumet «Abbey Road».

– De er jo et av de aller største bandene noensinne som besøker festivalen, og dette er vi selvsagt svært stolte over. Dette blir historisk bra og en fantastisk åpningskonsert på Bodø Jazz Open 2018. Det verdensberømte bandet har hatt stor suksess med å blande rock, blues, popmusikk og jazzimprovisasjoner og Stormen konserthus kommer garantert til å ta helt av, sier Hoff. 

Molvær kommer

Siden 1982 har Nils Petter Molvær vært sentral i utviklingen av norsk jazz og musikkliv, først som en del av legendariske Masqualero sammen med stjernerekka med Tore Brunborg, Jon Balke, Arild Andersen og Jon Christensen. I prosjekter som Oslo 13, og som soloartist, har han vært en pioner i det å kombinere jazz og elektronisk musikk. Molværs siste album «Buoyancy» fikk eventyrlig mottakelse, blant annet full pott i Aftenposten.

– Molvær er vel foruten Jan Garbarek vårt mest kjente jazznavn ute i verden og en artist som er kjent for å gå nye veier. En imponerende karriere og spennende musikk som mange kan sette pris på. Molvær har ikke vært på BJO med eget band tidligere og det er på høy tid, sier festivalsjefen.

Tenorsaksofonist med lokal stjerne

Bodil Niska Kvartett med England Brooks kommer også. Mange kjenner henne nok igjen som den blide og standhaftige dama bak disken på platebutikken og kafeen Bare Jazz i Oslo sentrum, men Niska spiller også jazz selv. 

– Bodil Niska Kvartett har vi hatt på beddingen tidligere uten at det helt har klaffet. Niska spiller på de største jazzfestivalene og er en av de mest populære artistene innen mainstream-jazz i Norge. Når Bodil i tillegg har med seg vår egen England Brooks er suksessen garantert sikret. Dette tror vi blir veldig populært så det er bare å sikre seg billetter tidlig. 

Norges nye neo-soul/jazz-håp

For sitt debutalbum «A Million Things» (2017) på Bugge Wesseltofts Jazzland Recordings, har Rohey med utspring fra jazzlinja i Trondheim, mottatt strålende anmeldelser i blant annet Dagsavisen, Morgenbladet og Adresseavisen. Bandet har markert seg som Norges nye neo-soul/jazz-håp og blitt løftet frem internasjonalt. Absolutt verdt å få med seg, mener festivalsjefen. 

– De er et av de aller mest spennende up-and-coming-bandene i Norge nå med den fabelaktige vokalisten Rohey Taalah i front. De har vært med Jarle Bernhoft på turné og blitt anbefalt av selveste Jamie Cullum på BBC radio. 

Early bird-pris på festivalpass

Til neste års festival er det mulig å kjøpe et festivalpass som gir deg inngang på de fleste konsertene. Til og med 1. oktober kan dette passet kjøpes til en såkalt early bird-pris på 1695,-. Fra 2. oktober settes denne prisen opp til 1995,- så her gjelder det å være først til mølla.

– Dermed kan folk sikre seg adgang til alle de største konsertene inkl. BS&T, Molvær og mange av de andre artistene som slippes etterhvert, sier Hoff. 

Det er også lagt ut enkeltbilletter til konsertene med Blood, Sweat & Tears, Nils Petter Molvær og Bodil Niska Kvartett med England Brooks. 

Billettsalget starter torsdag 21/9 kl. 12.00