BJO 2021 avlyses

Bodø Jazz Open 2021, i tidsrommet 3. – 6. februar, blir avlyst og programmet utsettes!

Kjære publikum 🌺

Bodø Jazz Open 2021, i tidsrommet 3. – 6. februar, avlyses. Arrangementer og konserter i denne perioden utgår. Vi har likevel en intensjon om å gjennomføre så mye som mulig av oppsatt program inneværende år.

– Utviklingen av koronasituasjonen, med de anbefalinger og restriksjoner som vi har i dag, gjør det verken forsvarlig eller praktisk mulig å gjennomføre Bodø Jazz Open slik vi aller helst ønsker, sier styreleder Ottar Olaussen.


Program utsettes
Bodø Jazz Open har 10-års jubileum i år, og i godt samarbeid med sponsorer og støttespillere, Stormen konserthus, Ad lib jazzklubb og andre aktører i Bodø, er intensjonen å gjennomføre programmet i løpet av 2021. Vi offentliggjør nye datoer så fort dette er på plass.

Bodø Jazz Open håper koronasituasjonen er bedre i mai når vi presenterer Jan Gunnar Hoff Group med Mike Stern, Bill Frisell Trio og Sinne Eeg Group. Denne helgen i mai, samt en periode i oktober kan krydres med andre arrangementer som lager god festivalstemning i byen. Deler av programmet vil bli flyttet til disse periodene. Også sommeren kan være en aktuell periode for å gjennomføre arrangementer som nå blir utsatt.

Koronasituasjonen
Det er de oppdaterte retningslinjene fra Helsedirektoratet, som trådte i kraft i begynnelsen av januar, og den usikre tiden vi er inne i med pandemien, som gjør at Bodø Jazz Open nå avlyser festivalen. Ifølge myndighetenes prognoser må samfunnet forvente at situasjonen vedvarer i lang tid fremover.

Å være med på festival skal være en positiv og hyggelig opplevelse. Både for artistene og publikum. Flere av dagens anbefalinger og restriksjoner strider mot å be folk komme på konserter og å ta del i festivalen.

Restriksjoner som gjelder nå er:

  • størst mulig grad begrense sosial kontakt
  • oppfordres til å møtes utendørs
  • arrangement bør utsettes eller avlyses
  • det anbefales å ikke delta på kulturarrangementer utenfor egen kommune
  • arrangører oppfordres til å avlyse arrangementer som samler folk fra ulike kommuner
  • Unngå reiser i inn- og utland med mindre det er nødvendig. Reiser til arrangementer anses ikke som nødvendig

Dagens restriksjoner har heller ikke en dato, regjeringen sier at det blir slik «så lenge det er nødvendig».

– Det er dessverre ikke mulig for festivalen å forholde seg til en slik tidslinje. Kultur er veldig viktig, og spesielt i den hverdagen vi opplever nå, men vi ønsker ikke å komme i en situasjon hvor vi blir en mulig smittekilde. Jeg kommer ikke på noen fornuftige argumenter som holder til å gå imot gjeldende anbefalinger, eller ta noen unødvendige sjanser, sier daglig leder Erik Johansen.

Til dere med billetter
Bodø Jazz Open er i dialog med artister og management om nye datoer for konsertene. Det vil bli sendt ut informasjon fra Stormen konserthus til billettkjøpere. Ta gjerne også kontakt med oss om du har spørsmål om ditt konkrete billettkjøp.

Bodø Jazz Open beklager dette veldig for de som rammes av vår avgjørelse.