ARKTISK FILHARMONI SPILLER FRANK ZAPPA

På Bodø Jazz Open vier Arktisk Filharmonis sinfonietta en hel konsert til Frank Zappas vidunderlige verden.

Selv om Frank Zappa for de fleste er mest kjent som gitarist, bandleder og komponist innen sjangre som rock og jazz (og gjerne i kombinasjon) hadde han allerede fra ungdommen en stor interesse for det klassiske, eller kanskje mer presist beskrevet, kunstmusikk. Zappa var en stor beundrer av komponister som Varèse og Stravinsij, og skrev selv en god del musikk for både symfoniorkester og andre klassiske ensembleformer.

- Arktisk Filharmoni er stolte over å presentere et rent Frank Zappa-program på sin konsert på årets Bodø Jazz Open. Zappa var en briljant og kreativ artist, som er umulig å sette i bås, sier Arktisk Filharmonis programsjef Catharina Roos Bilsbak.

- Å kunne samarbeide med Arktisk Filharmoni om å presentere Frank Zappas musikk passer perfekt for Bodø Jazz Open, sier kunstnerisk leder Roger Johansen. Frank Zappa var et musikalsk geni med en veldig høy stjerne over hele musikkens verden, også i musikklivet i Bodø, nesten 30 år etter at han døde i 1993. - Å kunne presentere en liten smakebit av hans virke på denne konserten blir et høydepunkt for Bodø Jazz Open, avslutter Johansen.

Les mer og kjøp billetter her!