Jan Garbarek til BJO 2020

Norges største jazzartist, Jan Garbarek, kommer til Bodø Jazz Open 2020.

Kjøp billetter

KJØP BILLETTER HER

 

BODØ JAZZ OPEN PRESENTERER: 

JAN GARBAREK GROUP featuring TRILOK GURTU

 


Norges største jazzartist, Jan Garbarek, kommer til Bodø Jazz Open 2020.

 

– Det blir stort. Garbarek gjorde en fantastisk konsert på Bodø Jazz Open i 2015 som det fortsatt går gjetord om, så det å få han tilbake i Stormen til festivalens 10-års jubileum i 2020 er perfekt, sier festivalsjef Jan Gunnar Hoff.

Den legendariske saksofonisten har vært et innflytelsesrikt navn i jazzverdenen i over 40 år. Han er en inspirasjonskilde for musikere over hele verden og han har en imponerende merittliste som komponist og musiker. Nå kommer han til Bodø torsdag 7. mai 2020.

Satser på utsolgt

– Vi regner med at det blir rift om billettene. Garbarek står sterkt i Bodø og han treffer folk hjemme med sin vakre verdensmusikk og monumentale uttrykk. Et «must» for musikkelskere å få med seg denne konserten, vil jeg si.

Billettsalget til konserten starter mandag 20. mai kl. 10.00.

– Vi har jobbet en stund med dette i samarbeid med Jazzfest i Trondheim og da vi fikk sjansen kunne vi ikke la den gå fra oss. Igjen et resultat av godt samarbeid med de andre festivalene i mai-perioden, der vi nå befinner oss, sier Hoff.

Spiller få konserter i Norge

Fra 70-tallet minnes mange med stor glede Garbareks samarbeid med Jan Erik Vold, kvartetten med Bobo Stensson, Palle Danielson og Jon Christensen, samt kvartetten med Keith Jarrett. Saksofonisten har også samarbeidet med musikere som George Russell, Charlie Haden, Eberhard Weber og Agnes Buen Garnås.

Musikerne i gruppen hans består av Rainer Brüninghaus, som har vært hans pianist i mange år, den brasilianske bassisten Yuri Daniel og perkusjonist Trilok Gurtu fra India, i tillegg til hovedpersonen selv.

– Garbarek er 72 år og gjør ikke så mange konserter i Norge. Det å få høre Garbarek live er en stor opplevelse og Stormen er et konserthus han virkelig trivdes i, noe han også ga klart uttrykk for sist han var her. Jeg utfordrer alle Bodøs innbyggere til å gripe sjansen til å høre denne levende legenden, du trenger ikke engang være interessert i jazz for å like musikken til Garbarek, avslutter festivalsjefen.

 

Bodø Jazz Open 2020 arrangeres 6-9. mai 2020. Vinterjazz arrangeres 31. januar-1. februar 2020.