Sju nye artister klare for Bodø Jazz Open

Sju nye artister og prosjekter er klare for Bodø Jazz Open 8-11. mai 2019.

BILLETTSALG HER

 

Moon Hooch (US)

Brooklyn-basert trio som spiller energisk dansbar elektrojazzpop. Trioen overrumplet publikum og musikkbransjen i Oslo og Bergen fullstendig da de spilte sine første konserter i Norge for noen år siden. De begeistret også publikum stort da de spilte hos Ad Lib Jazzklubb på Sinus i fjor i april. Nå er amerikanerne på vei tilbake, og i mai kommer de igjen til Sinus og Bodø Jazz Open. Bandets primitive og 100 prosent dansbare musikk utfordrer alle sjangerdefinisjoner. Vi snakker et brygg sterkt inspirert av EDM/dance/dubstep – bare med saksofoner og et trommesett, av og til en synth eller to. Selv kaller de musikken sin «cave music». Om man ikke har opplevd Moon Hooch live enda, da er tiden inne for å bli revet med i dette magiske møtet mellom akustisk og elektronisk musikk.

  

Natalie Sandtorv

Vokalist og låtskriver Natalie Sandtorv fra Ålesund har de siste årene for alvor tatt steget inn i jazzmanesjen, og sammen med bandet sitt etablert et liveshow som det går gjetord om. Nå kommer hun endelig til Bodø Jazz Open. Med store produksjoner, suggererende riff, drivende grooves, magiske atmosfærer og mektig vokal har de trollbundet publikum på både jazzscenen, og den mer kommersielle scenen med festivaler som Jugendfest og Canal Street. I 2016 mottok hun prisen for «Årets Jazztalent» fra Moldejazz og Sparebank 1.

 

Bodø Big Band med Knut Anders Sørum

Billetter her

Hans store stemme, hans store formidlingsevne og hans trivelige vesen har sjarmert hele Norge. Nå er Knut Anders Sørum klar for sitt første samarbeid med Bodø Big Band, under en eksklusiv konsert på Bodø Jazz Open. Høsten 2016 vant han NRKs Stjernekamp som den første mannlige deltageren noensinne. En kritikerrost Prøysen-plate i 2010, etterfulgt av en soulplate på totning-dialekt i 2013, ført blant annet til det ærefulle oppdraget som oppvarmingsartist for Stevie Wonder på Kongsberg Jazzfestival i 2014. Med låter fra hele karrieren akkompagnert av splitter nye storbandarrangementer, er det duket for en storslagen opplevelse for alle som elsker funky norskspråklig pop- og soulmusikk.

  

Bodø Rhythm Group med Jon Balke og Arktisk Filharmonis sinfonietta

Et unikt samarbeidsprosjekt mellom den kjente norske jazzmusikeren Jon Balke og Arktisk Filharmonis sinfonietta, med Bodø Rhythm Group i spissen. Helt siden bestillingsverket Ø, fremført i garasjeanlegget under Sinus i 1988 har det vært en spesiell kobling mellom Bodø og Jon Balkes musikalske univers. I en rekke konserter på Sinus opp igjennom årene med sine ensembler, i samarbeid med Bodø Big Band, og ved tidligere opptredener på Bodø Jazz Open og Nordland Musikkfestuke har Balke presentert sine prosjekter for Bodøs musikkpublikum. I denne unike produksjonen presenteres nyarrangerte versjoner av materiale fra Magnetic North Orchestra, Bestillingsverket Ø, Oslo 13, Masqualero og Jøkleba, i tett samspill med Bodø Rhythm Group og NOSO. Mange av disse produksjonene er utgitt på det tyske plateselskapet ECM og selges fremdeles over hele verden.

 

Håvard Stubø Quartet

Håvard Stubø Quartet består av noen av Skandinavias beste jazzmusikere, og har turnert over hele verden. Målrettet gjennom sine utgivelser har bandet utviklet et særegent, hardtsvingende, men også lyrisk uttrykk. Den uttrykksfulle jazzen kan dra paralleller til storheter som John Coltrane, Art Blakey og mange andre jazzlegender fra 50- og 60-tallet. Kvartettens musikk kan beskrives som hardtsvingende, utadvendt og melodiøs jazzmusikk. Bandet har gitt ut tre album, og spilte inn sin fjerde i fjor. Debutalbumet ble Spellemannsnominert, og alle tre plater har fått veldig gode anmeldelser i inn- og utland. Bandet består av Knut Riisnæs på sax, Håvard Stubø på gitar, Torbjörn Zetterberg på bass, og Håkon Mjåset Johansen på trommer.

 

I Like To Sleep

I LIKE TO SLEEP er en ung og energisk powerjazz-trio basert i Trondheim, som har holdt på siden høsten 2015. En felles interesse for det moderne «trondheimsjazzuttrykket», fri improvisasjon, 60-70-talls jazz og progrock, skapte den nokså utradisjonelle besetningen bestående av trommer, barytongitar og vibrafon. Trioen har markert seg stort den siste tiden, og ble i 2018 vinnerne av «Jazzintro 2018» – en nasjonal konkurranse for unge norske jazzmusikere i regi av Norsk Jazzforum og fem av landets største jazzfestivaler. Juryen skrev blant annet at: «Bandet har potensial til å bli stilskapende innen norsk jazz».

 

Soetkin Baptist/Sveinar Aase 

Den belgiske mezzosopranen Soetkin Baptist og den klassiske pianisten Sveinar Aase er to musikere som trives godt når de får utfolde seg i ulike sjangre og stilarter som pop, evergreens, viser, jazz og fransk chanson. Duoen har tidligere gjort seg bemerket gjennom en rekke opptredener under Nordland musikkfestuke, og gjorde stor suksess på Bodø Jazz Open i fjor. Baptist er født og oppvokst i Belgia, men bosatt i Steigen, og har hele Europa som arbeidsplass. I likhet med Aase er hun klassisk skolert, men beveger seg uanstrengt mellom flere stilarter. Baptist beskrives som en vokalist med enorm tilstedeværelse, formidlingskraft og nerve i fremføringen.