Vuyo

Den norsk-sørafrikanske rapperen og produsenten Vuyo er klar for Vinterjazz og «Halv ti på torsdag».

Vuyo, opprinnelig født i Zimbabwe, vakte internasjonal oppmerksomhet allerede fra dag én da han begynte å slippe låter, og har markert seg som et stort hiphop-talent med debut-EPen «Home-cooked meals» som kom i år.

– Noe helt spesielt

Neste år blir det nye utgivelser, turnering i inn- og utland. Torsdag 31. januar 2019 står Bodø for tur.

– Etter at vi så Vuyo på bransjefestivalen Vill Vill Vest i høst, så skjønte vi at dette er noe helt spesielt. Vuyo er tilbakelent hiphop som støttes av to av landsdelens beste unge jazzmusikere, sier Audun Selnes.


Selnes står bak det populære konseptet «Halv ti på torsdag» på Dama di, som for tredje gang samarbeider med Bodø Jazz Open.

– Vuyo er noe vi i «Halv ti på torsdag» er veldig glad for at Bodø Jazz Open ville være med på å få opp til Bodø, sier Selnes.

Foreldre sentrale i frigjøringskampen

Født i Zimbabwe, oppdratt i Norge, Sør-Afrika og Zambia, Ole Vuyo Småge hadde sett store deler av verden allerede før han nådde skolealder. Med en far sentral i frigjøringskampen fra apartheid i Sør-Afrika, og en mor som kjempet samme sak i nabolandet Namibia, var det tidlig klart at Vuyo ville ende opp som en verdensborger.


I 2017 ble Vuyo med i det kreative kollektive North Of og gjennom 2018 slapp han en rekke singler som ledet opp mot debut-EP’en «Home-Cooked Meals» i september. 

Roses av internasjonal presse

Hans tilbakelente, selvsikre og moderne flow, inspirert av alt fra Soulquarians, Fela Kuti og Native Tongues ispedd lyden av samtidens hiphop vakte internasjonal oppmerksomhet fra dag én. Okayplayer, NOT97 og Impose magazine er alle enige om at dette er en artist verdt å følge med på, og Bergens Tidene ga han terningkast fem for hans show på bransjefestivalen Vill Vill Vest i Bergen i september i år.

Vinteren 2019 slipper Vuyo igjen ny musikk, samtidig som han turnerer i Norge, USA og Johannesburg. Med seg i bandet har han Eirik Fjelde (tangenter) og Jonas Karlsen (trommer).

 

Konsertinfo

Torsdag 31. januar 2019 kl. 21.30
Dama di

Kun dørsalg, 50 kroner. Konsertstart presis klokka 21:30. Aldersgrense 18 år frem til kl 23:00. 


Konserten presenteres i samarbeid mellom «Halv ti på torsdag» og Dama di.