Sigvart Dagsland med Tord Gustavsen

De er sterke hver for seg, men i fjor slo den folkekjære vokalisten Sigvart Dagsland og den velrennomerte jazzmusikeren Tord Gustavsen, seg sammen. Nå kommer de til Bodø Jazz Open.

Kjøp billetter

Det relativt ferske samarbeidet har spilt for fulle hus på flere av de største scenene i landet, og tar utgangspunkt i Dagslands rikholdige sangkatalog.

Festivalsjef Jan Gunnar Hoff kaller dette et skikkelig musikalsk «kinderegg».

– For første gang på Bodø Jazz Open får vi høre den internasjonalt anerkjente pianisten Tord Gustavsen med trio, attpåtil i et kreativt samarbeid med den folkekjære artisten og vokalisten Dagsland. Sistnevnte er tilbake etter en trafikkulykke og jeg tror dette blir et varmt og sterkt møte mellom to av våre fineste kunstnere, sier Hoff.

Nye arrangementer

Dagsland har latt Gustavsen velge fritt blant låter fra en 30 år lang karriere og gitt ham frihet til å bearbeide materialet, sammen med toppmusikerne Sigurd Hole (bass) og Torstein Lofthus (perkusjon/trommer).

Dette har ifølge Dagsland vært en svært spennende prosess. Dagsland fremhever særlig Gustavsens arbeid med de mer sakrale melodiene, som «Då barnå forsvant», og trekker samtidig frem «En stemme for de stemmeløse» som en av de nyarrangerte sangene han er spesielt fornøyd med. Det er all grunn til å tro at dette blir en spesiell opplevelse både for Dagsland og det store publikummet som denne konserten garantert får.

Prisbelønte musikere

Sigvart Dagsland er sannsynligvis en av landets mest folkekjære artister, og står bak kjente låter som «Alt eg Så» og «Ka e du redd for». Han har gitt ut 20 soloalbum og har solgt over én halv million plater. Dagsland er blitt nominert til Spellmann tre ganger i popklassen og vant kategorien i 1990 for albumet «Alt eg såg». I 1994 fikk han NOPA-prisen Årets verk for «Stup» og i 2009 fikk han Prøysenprisen.

Tord Gustavsen er en av landets absolutt mest populære jazzartister og er en av svært få som kan skilte med listeplasseringer både på amerikanske Billboard og norske VG-lista. Gustavsen vant Spellemannsprisen i 2009 og har mottatt en rekke kritikerutmerkelser i USA, Frankrike, Tyskland, Storbritannia og Australia. Under eget navn står Tord Gustavsen med fem utgivelser på det tyske plateselskapet ECM.

 

Sigvart Dagsland og Tord Gustavsen spiller på Bodø Jazz Open i Stormens store sal torsdag 9. mai 2019.

Relaterte artikler