Al Di Meola

Al Di Meola regnes i dag som en av de mest fremtredende og innflytelsesrike gitaristene innen moderne jazz. Til våren spiller han i Bodø for aller første gang.

Kjøp billetter

Den amerikanske gitaristen slo for alvor igjennom etter sin tid i supergruppa Return to Forever, der han spilte med verdens fjerde mest Grammy-nominerte artist Chick Corea, samt bassisten Stanley Clarke. Bandet blir ofte omtalt, sammen med Weather Report og Mahavishnu Orchestra, som et av de viktigste bandene innen jazz-fusion-bevegelsen på 70-tallet.


Den Grammy-vinnende artisten er ikke bare kjent for sitt soloprosjekt og sin tid i Return to Forever, men også for samarbeid med stjerner som Frank Zappa, Jimmy Page, Stevie Wonder, Paul Simon, Phil Collins, Santana og Herbie Hancock, for å nevne noen. Etter å ha forlatt Return to Forever tok han sin brilliante og uovertrufne gitarteknikk og fusjonerte jazz-fusionen med det vi senere har begynt å kalle verdensmusikk: flamenco, tango, moderne latino. Di Meola er nesten en egen sjanger i seg selv med sitt varme og fyrrige akustiske gitarspill. Konsertplata «Friday Night in San Francisco» med Paco de Lucia og John McLaughlin solgte i over to millioner eksemplarer og førte Di Meola opp i de aller høyeste sfærene.

I juni 2015 ga han ut albumet «Elysium» som samme år mottok «Miles Davis award» av Festival International de Jazz de Montréal som en anerkjennelse for sitt arbeid. Innovativ, lynrask og banebrytende innen elektro-akustisk jazz, men med røtter også innen latino, flamenco og world-music. På topp i gjentatte kåringer over «best gitarist» i Guitar Player Magazine, Down Beat og andre ledende musikktidsskrifter. Hans siste utgivelse, «Opus», som kom tidligere i år, er på mange måter et tilbakeblikk og en refleksjon over en lang og bemerkelsesverdig musikalsk karriere.

 

Bandet består av: 

Al Di Meola (gitar)

Kemuel Roig (piano)

Fausto Beccalossi (accordion)

  

Konsertinfo

Onsdag 8. mai 2019 kl. 19.30
Stormen Konserthus, Store sal

Konserthuset åpner én time før konserten.

Festivalpass
Denne konserten inngår i festivalpasset.