BJO reiser til festivaler

Festivalledelsen i BJO reiser til Mai:Jazz og Trondheim Jazzfest for å bli bedre kjent med driften av disse festivalene og se på samarbeidsmodeller.

Tidligere i vinter ble det klart at BJO flytter til våren og innleder samarbeid med Mai:Jazz i Stavanger og Trondheim Jazzfestival. Nå reiser festivalledelsen på besøk for å bli bedre kjent med driften av disse festivalene og se på mulighetene for å hente de største internasjonale jazzstjernene til Nord-Norge. 

Flytter festivalen til mai

- Årets BJO må anses som den største suksessen så langt, og med de største navnene vi per i dag kan få til på Bodø Jazz Open. Derfor blir hoveddelen av festivalen flyttet til 8-11. mai 2019, mens det blir «BJO Vinterjazz» som et eget konsept i samme periode som de åtte tidligere festivalene har blitt gjennomført, sier festivalsjef Jan Gunnar Hoff

Det er få internasjonale jazzartister som turnerer i januar og februar. Det har vært utfordrende for oss å hente headlinere til festivalen i denne perioden. Å flytte festivalen til mai, gjør at det blir mulig for oss å samarbeide med flere godt etablerte jazzfestivaler om store jazzartister som for eksempel Pat Metheny, Chick Corea, Snarky Puppy og Diana Krall.

Besøker Stavanger og Trondheim

Det er jazzfestivaler med lang fartstid og bred erfaring ledelsen i BJO besøker. I Trondheim feires 30-års jubileum i år og Mai:Jazz nærmer seg samme alder. Festivalsjef Jan Gunnar Hoff, Produsent Erik Johansen, Styreleder Ottar Olaussen og teknisk ansvarlig Thor-Ivar Lund håper besøket vil bli fruktbart på flere områder.

- Vi har ambisjoner om å bli en av Norges viktigste jazzfestivaler. Og vi gleder oss til å samarbeide med Stavanger og Trondheim for å kunne gi Bodø-publikummet det beste av artister og en så bra jazzfestival som overhodet mulig. Utover møter med festivalledelsen skal vi se nærmere på hvilke typer venues som tas i bruk, og aktiviteter som seminarer, workshops og filmfremvisning.

Får også med seg noen konserter

I tillegg til møter med festivalledelsen, er det satt av tid til å dra på konserter. Blant annet med Cory Henry fra Snarky Puppy, gitarist Bill Frisell, jazzsangerinnen China Moses og Trondheim Jazzorkester med Chick Corea for å nevne noen.

– Vi tror det kan være flere publikummere som ønsker å reise til Bodø og oppleve natur og festivalstemning i den lyse årstiden. Og nå er det vi som er turister på jazzfestival for å se hvordan disse meget erfarne festivalene gjennomfører. Noen ideer og tips vil vi garantert ta med oss nordover, avslutter Hoff.

BJO har siden 2011 hatt besøk av artister som Jan Garbarek, Mike Stern (US), Al McKay Allstars – Earth, Wind & Fire Experience (US), Midnight Choir, Ane Brun, og Arild Andersen blant flere. I år spilte storheter som Billy Cobham Band, Procol Harum (UK) og Blood, Sweat & Tears (US).