Bodø Jazz Open flyttes til mai

Bodø Jazz Open flyttes til mai for å trekke enda større jazznavn til Bodø. Samtidig beholder vi en mindre festival i februar.

Siden 2011 har artister som Jan Garbarek, Mike Stern (US), Al McKay Allstars – Earth, Wind & Fire Experience (US), Midnight Choir, Ane Brun, og Arild Andersen besøkt festivalen. I år spilte blant annet storheter som Procol Harum (UK) og Blood, Sweat & Tears (US).

– Festivalen i år må anses som den største suksessen så langt, og med de største navnene vi per i dag kan få til på Bodø Jazz Open, sier festivalsjef Jan Gunnar Hoff.

 

Beholder vinterfestival

For å sikre at festivalen fortsetter i den gode utviklingen flyttes festivalen nå til våren.

– Bodø-publikummet fortjener det beste av artister og vi ønsker å lage en så bra jazzfestival som overhodet mulig. For å holde på ambisjonen om å bli en av Norges viktigste jazzfestivaler, flytter vi derfor hoveddelen av jazzfestivalen til mai i uke 19.

Hoveddelen av festivalen flyttes til 8-11. mai 2019, men det blir fortsatt «BJO Vinterjazz» som et eget konsept 1-2. februar til neste år, der festivalen ligger i dag.

– Det blir «BJO Vinterjazz» med lokale band og noen utenbys, samt jazzkafeer og et stort programslipp for hovedfestivalen i mai.

 

Skal samarbeide med andre jazzfestivaler

Den største utfordringen for festivalen har vært å få de største internasjonale jazzstjernene til Nord-Norge på vinteren, ettersom disse som regel ikke turnerer i januar og februar.

Derfor innleder Bodø Jazz Open nå samarbeid med to andre jazzfestivaler, som også arrangeres i mai: Trondheim Jazzfestival og Mai:Jazz i Stavanger.

– Å flytte festivalen til mai, gjør at det blir mulig for oss å samarbeide med flere godt etablerte jazzfestivaler om store jazzartister som for eksempel Pat Metheny, Chick Corea, Snarky Puppy og Diana Krall.

 

Flyttingen åpner for nye muligheter

I tillegg åpner flyttingen til mai opp for at festivalen kan eksperimentere med andre typer venues, også utendørs.

– Vi tror det kan være flere som ønsker å reise til Bodø og oppleve natur og festivalstemning i den lyse årstiden, og vi trenger å tiltrekke oss et større publikum utenfra, samt lokalt, sier festivalsjefen og legger til:

– Dette kan gjøre Bodø Jazz Open mer attraktiv og styrke festivalen inn mot Bodø som eventuell Europeisk Kulturhovedstad i 2024.

 

Datoene for Bodø Jazz Open 2019 er altså

BODØ JAZZ OPEN VINTERJAZZ 31. januar - 2. februar 2019

BODØ JAZZ OPEN (hovedfestival) 8. mai - 11. mai 2019