The Real Thing tilbake i godt slag

The Real Thing tilbake i Bodø med helt ferskt album i bagasjen.

29.01.201817:05 Kristine F. Hoff

   

– Sigurd Køhn var viktig både som musiker og idémaker i bandet. Vi savner ham sterkt, sier gitarist Staffan William-Olson.

Saksofonist og låtskriver Sigurd Køhn omkom i tsunamikatastrofen i Thailand i 2004.

Etter Køhns bortgang lå The Real Thing på is i flere år. Nå satser bandet for fullt igjen, og går alt etter planen blir 2018 et aktivt år for landets ledende souljazzband.

– Jeg mener at det er viktig for et band spille mye. Det styrker samspillet og nerven i musikken, sier bandets svenske gitarist.

 

Ny saksofonist

Engelskmannen David Edge er ny saksofonist i The Real Thing, og William-Olson melder om en kreativ musiker som passer souljazzkonseptet perfekt.

– Musikken vår har muligens justert seg litt i forhold til tidligere. Sigurd skrev jo originale låter, men jeg tror alle kjenner oss igjen både live og på den kommende plata. David har glidd fint inn i bandet, og han bidrar med egne låter, sier William-Olson.

 

Har fått god respons på nye låter

Han regner med at bandets konsert på Bodø Jazz Open også vil kunne glede gamle fans.

– Vi har spilt noen av de nye låtene live, og vi har fått god respons på dem, opplyser William-Olson.

Etter en oppløftende plateinnspilling avsluttet The Real Thing fjoråret med en juleturné sammen med vokalist Sigrid Brennhaug. Samarbeidet mellom dem ble for øvrig foreviget på albumet «A Real Christmas» allerede i 2006.

 

Aktuell med nytt album

Forrige uke slapp souljazzkarene ny plata, og denne uka spiller de på Dama di. Det blir en av festivalens night spots. Det blir for øvrig verken The Real Things første konsert eller «night spot» i Bodø. Bandet har lenge hatt mange tilhengere i nordlandshovedstaden, og i august 2004 var de attraksjonen på Nordland Musikkfestukes aller første nattkonsert på Nyholms Skandse. Mens mørket senket seg sendte kvartetten jazzen ut natten. Og så kom hurtigruta seilende forbi.

– Den konserten husker jeg som en fin og annerledes opplevelse. Ikke minst var det spesielt, da hurtigruta gled forbi og ga et kraftig støt i fløyta. Det var nesten som om vi og båten spilte i lag, avslutter en spilleklar Staffan William-Olson.

 

Tekst: Kjell Nordeng