Misvær Skaforening, Broen og JUNO til Bodø

Tre nye artister klare for Bodø Jazz Open 2018.

Aktuelt

Misvær Skaforening med sin nordnorske reggae, Broens psykedelisk jazzpop og den fersk jazzkvintetten JUNO fra Trondheim, er klare for neste års festival.

 

Nordnorsk reggae

Misvær Skaforening, som på 90-tallet spilte på de de heteste scenene i de største byene i landet, er tilbake for fullt. I sommer feiret det nordnorske skabandet tjue år med en storslått konsert i hjembygda Skjerstad. Konserten ble så vellykka at bandet bestemte seg for å gjøre noen utvalgte festivaljobber i 2018, deriblant Bodø Jazz Open.

  

– Misvær Ska er et legendarisk band på våre trakter og de har også gjort mange bra gigs utenfor Bodø, sier festivalsjef Jan Gunnar Hoff.

  

Det nordnorske bandet sørget for en uforglemmelig pangåpning på den aller første utgaven av Bodø Jazz Open i 2011, og får igjen æren av å avslutte Bodø Jazz Open.

  

– Den fantastiske festivalstemningen som Misvær Ska skapte på gamle Sinus i 2011 håper vi kan gjentas når de nå får æren av å avslutte Sinus-programmet lørdag kveld under neste års festival. Bandet viser fortsatt høy klasse og de er en sjelden vare i sitt segment med dyktige musikere og en fabelaktig frontfigur i Ronny Dread, sier Hoff.

  

Psykedelisk jazzpop

I tillegg til internasjonale størrelser ønsker også Bodø Jazz Open å presentere nye og spennende norske band og artister. Broen er et av de hotteste norske bandene om dagen og har fått rykte på seg for å være ett av Norges beste liveband. Nå kommer trondheimsbandet, som har blitt omfavnet av internasjonal presse, til Bodø.

  

– Musikken som Broen presenterer er fengende og vakker, og et friskt pust i programmet. Det er også et band som vi tror kan trekke et yngre publikum og sammen med den allerede annonserte Tromsø-gruppa White Ascot bidra til en spennende fredag kveld på Sinus. Broen består av yngre, fremadstormende musikere med noe på hjertet, blant annet Anja Lauvdal (keys) og Hans Hulbækmo (trommer), som er kjent fra endel andre norske band.

  

Samarbeider med «Halv ti på torsdag»

Bodø Jazz Open samarbeider også til neste år med den stadig mer populære konsertserien «Halv ti på torsdag» på Dama Di og har denne gangen booket inn bandet JUNO med utspring fra jazzlinja i Trondheim. I høst ble bandet plukket ut til å være med på Oslo Jazzfestivals «Nordic Showcase», og de har tidligere spilt på festivaler som Skien Jazzfest, Moldejazz og Trondheim Jazzfest.

  

– JUNO er et ganske nytt band som befinner seg i et lekent og relativt fritt jazzlandskap, og vi er veldig fornøyde med å få disse ferske jazzmusikerne til Dama Di, sier Audun Selnes, en av arrangørene bak «Halv ti på torsdag».

Relaterte artikler