The Real Thing og Ánnásuolo til Bodø Jazz Open

Den norsk-svenske souljazzgruppa The Real Thing og samiske Ánnásuolo kommer til Bodø i februar.

Billetter

– The Real Thing med gitarist Staffan William-Olsson representerer en frodig og veldig publikumsvennlig jazz og er det perfekte bandet til å kle vår «night spot» på festivalens åpningsdag, sier festivalsjef Jan Gunnar Hoff.

 

Får avslutte første festivaldag

Den norsk-svenske souljazzgruppa har holdt det gående siden 1992, og spilt mer enn 1500 konserter og solgt over 55 000 plater med hardtsvingende, orgelbasert souljazz, inspirert av storheter som Jimmy Smith, Jack McDuff, George Benson og Wes Montgomery. Bandet avslutter festivalens første dag.

 

– Onsdag 31. januar blir dermed et skikkelig kinderegg der publikum kan oppleve både internasjonale legender i form av Blood, Sweat & Tears, et spennende nordisk-europeisk jazzuttrykk med Nils petter Molvær og et band med noen av Skandinavias beste musikere i form av The Real Thing på Dama Di. En bra festivalkveld med andre ord, sier Hoff.

 

Samisk band

Til festivalen kommer også det samiske bandet Ánnásuolo. Bandet, som slapp debutalbumet sitt tidligere i år, har fått navnet sitt fra Finnmarkskysten og spiller musikk blant annet til tekster av den finsk-samiske multikunstneren Nils-Aslak Valkeapää.

 

– Det er helt naturlig å inkludere samisk musikk og kunstneriske uttrykk fra nordområdene på Bodø Jazz Open, med vår åpne programprofil og den nordnorske tilhørigheten. Festivalen er også plassert i en periode på året rett før den samiske nasjonaldagen 6. februar. Med jazzgitarist John-Kåre Hansen og Ánnásuolo presenterer vi et kritikerrost samisk prosjekt med lokal forankring, sier Hoff.

 

Festivalprogrammet snart komplett

Programmet til jazzfestivalen slippes snart i sin helhet, og festivalsjefen kan love flere godbiter til den allerede sterke line-upen.

 

– Vi kompletterer programmet ganske snart med flere lokale godbiter samt nye spennende artister som balanserer programmet på flere plan. Vi tror dette blir tidenes Bodø Jazz Open, avslutter Hoff.

 

Konsertene med The Real Thing og Ánnásuolo inngår i festivalpasset