Progrocklegender til Bodø

Progrocklegendene i Procol Harum (UK) og norske Høst, samt lokale Tito Lausteen Quintet og det ferske jazzbandet White Ascot, er klare for Bodø Jazz Open 2018.

Billetter
06.10.201709:00 Kristine F. Hoff

Fire nye artister er klare for neste år utgave av Bodø Jazz Open. To av dem – sterke progrocknavn. 

 

 – Jeg har selv vokst opp med progrock, og med Procol Harum og Høst får vi rockehistorie servert av svært oppegående band. Vi har som målsetting å være åpen for jazz, pop, progrock og annen rytmisk musikk og Bodø har definitivt et stort progrock-publikum, sier festivalsjef Jan Gunnar Hoff.

 
Feirer 50 år 

Det britiske rockebandet Procol Harum har på mange måter bidratt til utviklingen av progressiv og symfonisk rock og i år feirer bandet at det er 50 år siden deres legendariske debutsingel «A Whiter Shade of Pale» ble utgitt. Låten, som tilhører en av rockens store klassikere, er den mest spilte i England de siste 75 årene.

 

– Det sier noe om statusen til dette legendariske bandet, sier Hoff. 

Progrockbandet Høst skal turnere med original besetning over hele landet til neste år. Bandet, som hadde base i indre Østfold, spilte musikk i grenselandet mellom hardrock og progressiv rock og var et av de første norske rockebandene som skrev tekster på norsk.

 

– Lokalt band på nasjonalt nivå

Til neste år skal også Tito Lausteen Quintet (TLQ) stå på scenen under festivalen. Det Salten-baserte bandet, som har spilt på flere av de største bluesfestivalene her til lands og i Europa, slapp nylig debutalbumet «Season of Treason» – som blant annet fikk terningkast fem i Avisa Nordland. I 2015 vant bandet Union Blues Cup på Notodden.

 
– Jeg har vært klar over TLQ en stund men de overbeviste skikkelig på sommerfesten på Holmen på Skjerstad i sommer. De et band i sin genre på nasjonalt nivå vil jeg si og de har også turnert i USA. Vi er stolte over å ha dem på plakaten og artig at det også er lokal medvirkning. Kvalitet er alltid vårt første prioritet og TLQ gjør veldig bra konserter.

 

Jazz og neo-soul inspirert Tromsø-gjeng

Festivalen har også hentet inn det ferske bandet, White Ascot, som har utspring fra jazzkonservatoriet i Tromsø. Jazzstudentene slapp nylig singelen «Hahaha (losing my mind)» og en EP skal være i anmarsj. De unge musikerne er ellers svært aktive i det nordnorske musikkmiljøet og frontfigur Frida Lydia Hansen Virtanen hylles allerede for sin spesielle stemme.

 

– White Ascot er et av de mest spennende bandene som har kommet fra «konsen» i Tromsø i det siste. De er et tøft, groovy band med kule låter, et utadvendt uttrykk og en glimrende vokalist og frontfigur i Frida Lydia Hansen Virtanen, sier Hoff.

 
Slipper flere artister

Fortsatt er det flere artister som skal slippes til programmet, og festivalsjefen lover flere gode nyheter.

   

– Vi kommer etter hvert til å slippe en konsert med en av de absolutt største jazzrock-legendene, som vi tror blir et solid høydepunkt under Bodø Jazz Open 2018. I tillegg til endel annet. Det vil lønne seg å kjøpe et festivalpass, for å si det sånn, avslutter Hoff.