Progrocklegender til Bodø

Progrocklegendene i Procol Harum (UK) og norske Høst, samt lokale Tito Lausteen Quintet og det ferske jazzbandet White Ascot, er klare for Bodø Jazz Open 2018.

Billetter

Fire nye artister er klare for neste år utgave av Bodø Jazz Open. To av dem – sterke progrocknavn. 

 

 – Jeg har selv vokst opp med progrock, og med Procol Harum og Høst får vi rockehistorie servert av svært oppegående band. Vi har som målsetting å være åpen for jazz, pop, progrock og annen rytmisk musikk og Bodø har definitivt et stort progrock-publikum, sier festivalsjef Jan Gunnar Hoff.

 
Feirer 50 år 

Det britiske rockebandet Procol Harum har på mange måter bidratt til utviklingen av progressiv og symfonisk rock og i år feirer bandet at det er 50 år siden deres legendariske debutsingel «A Whiter Shade of Pale» ble utgitt. Låten, som tilhører en av rockens store klassikere, er den mest spilte i England de siste 75 årene.

 

– Det sier noe om statusen til dette legendariske bandet, sier Hoff. 

Progrockbandet Høst skal turnere med original besetning over hele landet til neste år. Bandet, som hadde base i indre Østfold, spilte musikk i grenselandet mellom hardrock og progressiv rock og var et av de første norske rockebandene som skrev tekster på norsk.

 

– Lokalt band på nasjonalt nivå

Til neste år skal også Tito Lausteen Quintet (TLQ) stå på scenen under festivalen. Det Salten-baserte bandet, som har spilt på flere av de største bluesfestivalene her til lands og i Europa, slapp nylig debutalbumet «Season of Treason» – som blant annet fikk terningkast fem i Avisa Nordland. I 2015 vant bandet Union Blues Cup på Notodden.

 
– Jeg har vært klar over TLQ en stund men de overbeviste skikkelig på sommerfesten på Holmen på Skjerstad i sommer. De et band i sin genre på nasjonalt nivå vil jeg si og de har også turnert i USA. Vi er stolte over å ha dem på plakaten og artig at det også er lokal medvirkning. Kvalitet er alltid vårt første prioritet og TLQ gjør veldig bra konserter.

 

Jazz og neo-soul inspirert Tromsø-gjeng

Festivalen har også hentet inn det ferske bandet, White Ascot, som har utspring fra jazzkonservatoriet i Tromsø. Jazzstudentene slapp nylig singelen «Hahaha (losing my mind)» og en EP skal være i anmarsj. De unge musikerne er ellers svært aktive i det nordnorske musikkmiljøet og frontfigur Frida Lydia Hansen Virtanen hylles allerede for sin spesielle stemme.

 

– White Ascot er et av de mest spennende bandene som har kommet fra «konsen» i Tromsø i det siste. De er et tøft, groovy band med kule låter, et utadvendt uttrykk og en glimrende vokalist og frontfigur i Frida Lydia Hansen Virtanen, sier Hoff.

 
Slipper flere artister

Fortsatt er det flere artister som skal slippes til programmet, og festivalsjefen lover flere gode nyheter.

   

– Vi kommer etter hvert til å slippe en konsert med en av de absolutt største jazzrock-legendene, som vi tror blir et solid høydepunkt under Bodø Jazz Open 2018. I tillegg til endel annet. Det vil lønne seg å kjøpe et festivalpass, for å si det sånn, avslutter Hoff.