Vi trenger deg!

For å lage verdens beste jazzfestival trenger vi verdens beste frivillige!

Aktuelt

Hvert år har vi mange flinke og engasjerte frivillige som bidrar til å lage jazzfestival i Bodø. Som frivillig under Bodø Jazz Open er du festivalens ansikt utad. Det er deg publikum og musikere møter først under festivalen, og sammen skal vi ta vare på alle våre gjester på best mulig måte.

Dessuten får du nye venner, flotte konsertopplevelser og lærer en hel del om det å arrangere kulturopplevelser.
 

Det er mange ulike oppgaver å velge mellom, under finner du oversikten.


#1 ARENA-ANSVARLIG
Har det øverste ansvaret på spillestedet. Må derfor sette seg inn i hvordan konsertstedet fungerer; innslipp av publikum, nødutganger, hvor det skal være billettsalg, hvor det er backstage, sikkerhet for artister osv. Er koordinator mellom alle involverte i konserten; artistansvarlig/artist, teknikere, spillestedets ansvarlige, vakter, bartendere, billettselgere og garderobevakter. Koordinerer dialogen mellom disse, og formidler videre beskjeder dersom det er endringer.


#2 ARTISTVERTER
Er artistens kontaktperson fra ankomst til avreise, og følger oppsatte kjøreplaner for artistens opphold på festivalen. Skal legge til rette for at artisten trives godt på BJO og dermed gjør en ekstra god konsert!


#3 BILLETTVAKTER/GARDEROBE
Er ansvarlig for innslipp av publikum på de forskjellige spillestedene. Hjelper til med at salg av billetter og at innslipp av publikum går raskt og enkelt. Ansvar for betjening av garderobe der dette er tilgjengelig.

#4 SJÅFØRER
Utfører de kjøreoppdragene som blir gitt av transportsjef ved å benytte festivalens egne biler.


#5 RIGG/BÆRING
Assisterer lydfirmaets og konsertstedets personell med bæring og rigging på de spillestedene hvor dette er et behov. Bidrar til rigging og transport av utstyr. Gjelder også omrigg mellom konserter. Er klar for ad-hoc rigge-oppgaver underveis i festivalen.

#6 MATLAGINGSGRUPPA
Matgruppa har ansvaret for å smøre mat til artister og frivillige gjennom festivalen. Egen innkjøpsgruppe sørger for å handle inn det som behøves.


#7 RUNNERE

Være tilgjengelig etter oppsatt vaktplan for leveringsoppdrag rundt i byen.
Planlegge alt salg av merchandise, dvs skaffe til veie oversikt over hva som skal selges.


#8 ADMINISTRASJON/AKKREDITERING
Betjene akkreditering og være tilgjengelig for artister, publikum og frivillige som tar kontakt på festivalkontoret. Hjelpe til i administrasjonen med diverse kontorarbeid, henge opp infomateriell, håndtere utdeling av materiell til frivillige og artister.

#9 PR/MARKEDSFØRING
Bidra med festivalens markedsføring siste ukene før festivalen starter. Dele ut festivalavis på byens kaféer og oppholdssteder, henge opp plakater og dele ut flyere. Bidra med klargjøring av spillesteder slik at publikum ser at dette er en scene i Bodø Jazz Open.


Når du er på jobb som frivillig for BJO ønsker vi at du:

  • Er serviceinnstilt og i godt humør.
  • Er edru og fokusert på jobb.
  • Møter opp til avtalt tid og sted, og gir beskjed dersom du blir forsinket.
  • Svarer på spørsmål, og henviser til administrasjonen dersom det er noe du ikke kan svare på.
  • Kan programmet til festivalen og vet hvem som spiller hvor og når, men trenger ikke være jazzekspert.
  • Har det trivelig på jobb og er med på å skape god stemning for musikere, gjester og frivillige :)

Som et minimum må man ha to vakter i løpet av de fire dagene festivalen gjennomføres.


FRIVILLIGREGISTRERING

Sørg for at du har lest igjennom rollebeskrivelsene og våre forventninger til deg før du fyller ut registreringsskjemaet! :-)