JåzzOngan

Stormen Bibliotek

4. FEB LØRDAG KL. 11.00
GRATIS

Kidsa får sin helt egen festival i festivalen når JåzzOngan inviterer til alenehjemmefest i Stormen Bibliotek.

   

Har du lyst til å gå på konsert og høre folk som er skikkelig flinke til å synge og spille? Dra på kunstutstilling med kunst du kan leke med? Lære å danse kul hiphop-dans? Delta på et morsomt lydverksted? Bli med i JåzzOnge-klubben? Tegne og fargelegge? Og finne på masse jåss sammen med andre JåzzOnger? Da er det bare å komme til Stormen Bibliotek og bli med på festen lørdag 4. februar.

 

Få med deg disse konsertene på JåzzOngan:

 

GJØKUNGEN

Ut av et magisk egg klekkes det en annerledes fugleunge. Mamma- og Pappafugl syns hun er altfor stor og altfor bråkete. Men hva betyr det egentlig å være bråkete? Hvorfor er hun så annerledes? Gjøkungen forlater redet og legger ut på en spennende og musikalsk oppdagelsesferd. Hun blir venner med den lekne hakkespetten Hakke og den gamle, blinde Blues-Ugla.

 

Gjøkungen er en historiefortellende konsert med en dagsaktuell og viktig tematikk knyttet til hvordan det er å ikke passe inn. Musikken er skrevet og fremført av sanger og låtskriver Andrea Rydin Berge. Med seg har hun jazzbassist Sebastian Haugen- Markussen og sammen tar de publikum med på en reise av lekenhet, rytmer og magi. Konserten er bygget etter idé og manus av Katinka Rydin Berge og Knut Alfsen. Scenografi og dukker er laget av Agnes Schou. Konserten er produsert med hjelp fra Rikskonsertenes Forundringspakke og Seanse, senter for kunstproduksjon. Konserten passer for barn mellom 3 - 5 år.

 

PRINSESSEN SOM GIKK TIL JORDAS HJERTE

«Prinsessen som gikk til jordas hjerte» tar utgangspunkt i Regine Nordmanns eventyr og har mange spennende elementer og stemninger. Prinsessen skal ned i underverdenen, gjennom mørke huler, ild og vann på sin ferd mot jordas hjerte. I stykket møter vi blant annet den syngende prinsessen, en buldrende slagverkkonge, den majestetiske huldredronninga, takknemlige dyr, ei underjordisk gardskjerring i «Stomp»-modus og en skummel dvergkonge.

 

Sanger Hege Steenhoff Hov og slagverker Simen Vangen formidler sammen eventyret gjennom fortelling, dialog, sang, en utstrakt bruk av en mengde slagverk-og perkusjonsinstrumenter, samt elektronisk bearbeidelse av lyden i et slags folkemusikalsk lydbilde. Musikken beveger seg mellom det tradisjonelle og det nye, og i «det nye« beveger de seg innenfor samtidsmusikk med improvisasjon og elektronisk bearbeidelse av lyd. Manus og musikk er jobbet frem av utøverne i fellesskap. Prinsessen som gikk til Jordas Hjerte er utviklet med støtte fra Lofoten Kulturhus og Fond for Utøvende Kunstnere. Forestillingen passer for barn mellom 6 - 12 år.

  

MORGONFROSKEN

Morgonfrosken synger sanger om store spørsmål og emner som universet, tankene våre, ensomhet og kjærlighet, til nære og konkrete fenomen som vær og vind, fugler og frosker. Musikken er inspirert av norsk folkemusikk og en får høre både vals, halling, rudl og reinlender. Men en kan også høre element fra andre musikktradisjoner og sjangre.
Tekstene er skrevet av Per Olav Kaldestad og hentet fra boka «Når Morgonfrosken Syng», musikken er laget av Annlaug Børsheim. I Morgonfrosken har hun med seg den banjospillende klarinettisten Ingemund Askeland og den hardingfelespillende felespilleren Mari Skeie Ljones, selv spiller hun gitar, fele og synger. De har turnert for Den kulturelle skolesekken i Hordaland og spilt en rekke konserter for små og store. Morgonfrosken har gav høsten 2016 ut sin første plate. Konserten passer best for barn over fire år.

 

LANGØRE POTETKULE LYDHODE 

En stuntutstilling for alle med Siri Autsteen. Utstillingen inviterer til en liten vandring på jakt etter store og små bevegelser. Kan lyd komme ut av ord på et ark? Hvor blir det av pusten vår? Hvordan høres en potetkule ut? Utstillingen består av lyd, lys, tegninger, snurrende potet, tekst, telt og et lydkart. Arrangeres i samarbeid med Bodø Kunstforening.

 

PROGRAM: 

 
Kl 11.00 – 15.00: Kunstutstillingen Langøra Potetkule Lydhode
Kl 11.00 – 15.00: Kafé
Kl 11.00 – 11.10: Danseforestilling, 2. etg
Kl 11.15 – 12.00: Konsert med Morgonfrosken, 1. etg
Kl 11.15 – 12.00: Låtverksted, 2.etg (møterommet). Påmelding 1. etg.
Kl 12.00 – 12.45: Konsert med Prinsessa som gikk til jordas hjerte, 1. etg (Litteratursalen)
Kl 12.00 – 12.10: Danseforestilling, 2. etg.
Kl 12.15 – 13.00: Konsert med Gjøkungen, 3. etg (Eventyrhula)
Kl 12.15 – 13.00: Låtverksted, 2. etg (møterommet). Påmelding 1. etg.
Kl 12.45 – 13.30: Konsert med Morgonfrosken, 1. etg.
Kl 13.00 – 13.45: Dansekurs, 1. etg (Kulturverkstedet). Påmelding 1. etg.
Kl 13.15 – 14.00: Konsert med Gjøkungen, 3. etg (Eventyrhula)
Kl 13.15 – 14.00: Låtverksted, 2. etg (møterommet). Påmelding 1. etg.
Kl 14.00 – 14.45: Konsert med Prinsessa som gikk til jordas hjerte, 1. etg (Litteratursalen)
Kl 14.00 – 14.45: Dansekurs, 1. etg (Kulturverkstedet). Påmelding 1. etg.
Kl 14.15 – 15.00: Låtverksted, 2. etg (møterommet). Påmelding 1. etg.

 

Arrangeres i samarbeid med Nordnorsk Jazzsenter og Ad Lib Jazzklubb.