Vanqueros

Tusenhjemmet

3. FEB FREDAG kl. 12.00
Billetter

Det ble stinn brakke og stor suksess da det sagnomsuste bandet spilte på Tusenhjemmet under fjorårets festival – 50 år etter at det hele startet. Nå gjentar Vanqueros suksessen.

 

– Heller ikke nå er det snakk om et comeback. Det er snarere en ny gjenforening, sier trommis Steinar Toftesund, som ikke engang var konfirmert da Kyrre Jørgensen (74) og Finn «Finni» Alstad (70) var med å danne Vanqueros i 1963.

 

I sine glansdager spilte det populære bandet musikk fra blant annet Shadows, Beatles og Gilbert O’Sullivan på danserestauranter i Bodø. Det manglet ikke på spillejobber, og bandet var fast backing-band for en rekke kjente norske artister på til sammen ni Bodø/Glimt-show på 70- og 80-tallet. Siden bandet ble oppløst i 1985 har bandet kun spilt sammen ved spesielle anledninger.

 

– Det er fantastisk å treffes igjen. Samholdet i bandet har alltid vært godt. Når vi kommer sammen føles det som vi ikke har så lenge borte, forteller «Finni», som med vemod minnes at et av bandets sentrale musikere, Lennart Mårli, ble akutt syk og døde i august 2015, et stort savn.

 

Bandets ledende musikalske kraft i dag, sologitarist Kyrre Jørgensen som for øvrig ble kåret til Norges beste sologitarist i 1969, sier at bandet kommer til å spille Shadows-låter i søramerikansk samba- og bossanova-takt på Bodø Jazz Open.

 

– «Oldiser» i alle aldre kommer til både å knipse og trampe takten når vi tar løs på Tusenhjemmet. Det kommer til å bli akustisk, det er da gitarmusikken kommer til sin rett. Vi kommer til å sveive innom både Django Reinhardt-sjangeren og noen av Shadows-legenden Hank Marvin’s nyere låter, sier Jørgensen.

 

I fjor var det stinn brakke da Vanqueros spilte i Kultursal Lofoten på Tusenhjemmet under Bodø Jazz Open. Mer enn 50 ihuga gammelpop-elskere ble stående igjen på gangen uten billett og ruslet slukøret hjem. Denne gangen blir det forhåndssalg av billetter, men det er lurt å være tidlig ute. På Bodø Jazz Open stiller Vanqueros med følgende mannskap: «Finni» Alstad (rytmegitar og vokal), Kyrre Jørgensen (sologitar), Odd André Brasetvik (bass), Steinar Toftesund (trommer), samt evigunge Janos Cseke (fiolin og keyboard).

 

Tekst: Gunnar Børstad

Gunnar Børstad