Etter Jobb jazz

Div. kafeer

3. FEB FREDAG KL. 16.00
Gratis

Opplev en frodig blanding av erfarne og litt ferskere musikere fra byen og omegns rike musikkliv på Etter jobb-jazz! Konseptet har blitt populært og har fylt opp byens kafeer med jazzglade publikummere hvert eneste år. Vi fortsetter selvfølgelig suksessen!

 

Alle band og artister nedenfor spiller kl. 16.00 fredag 03.02. 

 

ARVID NILSEN 

BYMISJONEN

Arvid Nilsen er for mange kjent som frontfigur i bodøbandet Pushwagon. Allerede i 1989 startet han bandet Bærre på Jævel, og fra punkrock-røtter gikk veien videre med diverse blues og americana band på brune kneiper rundt omkring i landet. I dag kan han se tilbake på en eklektisk musikalsk reise med bl.a. Sivert Høyem, Christel Alsos og utallige kjente og ukjente artister. Listen er lang over festivaler og gjesteopptredener, men Bodø er fortsatt hjembyen og han er fortsatt en svært aktiv musiker i band som Pushwagon, Tunnel 88 og A.K. Bjørby med band, for å nevne noen. Når Arvid spiller solo blir det en fin miks av gammel delt blues fra 20-tallet, soul og eget materiale blant annet fra Pushwagon. Musikeren spiller også support for Al McKay Allstars på Scandic Havet lørdag 4. februar. 

 

JAZZÅ?

EN KOPP

Jazzå? spiller godgammeldags akustisk jazz og består av en gjeng med ivrige hobbymusikere fra Fauske og Sørfold. De har tidligere spilt mest innafor sjangeren rock, men har i det siste beveget seg mer i grenselandet til jazz. Musikantene legger vekt på å ha det avslappende når de spiller – og at det hele i bunn og grunn skal baseres på kjærlighet til musikken. Gruppa består av Odd Birkelund (gitar), Reidar Waage (kbass), John Kristian Magnussen (saksofon), Lars Henrik Johansen (gitar) og Kjell Hansen (trommer).

  

SLEEPY PEOPLE

PAVILJONGEN

Vokalgruppa Sleepy People fra Bodø synger lystig swingjazz, latino og pop i a capella-format. Gruppa byr på sprudlende sangglede og har skapt god stemning i over tyve år. Disse er med: Eilin Paulsen (1.sopran), Charlotte Espejord Jakobsen (1.sopran), Sidsel Schjelderup (mezzosopran), Wigdis Korsvik (alt), Rune Nielsen (tenor), Knut Edvinsen (tenor), Odd-Rune Stokvik (bass), Arild Berdal (bass) og Petter Aasved (bass).

 

HARALD SKJERSTADS MUSIKKARKIV

HUNDHOLMEN BRYGGHUS

Harald Skjerstads Musikkarkiv spiller evergreens og melodier laget av de mest kjente amerikanske populærkomponistene. De plukker også med seg perler fra swingjazzen. Gruppen har spilt på Bodø Jazz Open helt siden starten i 2011 og er klare til ny innsats i 2017. Bandet består av Harald Skjerstad (piano), Morten Hunstad (gitar), Synnøve Strand (vokal), Janos Cseke (bass) og Salvatore Malandrino (slagverk). Den samme gjengen spiller også på Jazz & Dine torsdag 2. februar.  

 

BYFOLK

PICCADILLY

Byfolk er et folkemusikkband, med trekkspill, fioliner, gitar og tromme. Repertoaret er hovedsaklig basert på irsk tradisjonsmusikk iblandet tradisjonsmusikk fra Skandinavia, som spilles akustisk. Bandet har spilt på festivaler i Irland og gjort flere konserter i Salten. Det blir god stemning når Rune Pettersen (trekkspill), Paul Edvinsen (gitar), Morten Hunstad (perkusjon) og de tre fiolinistene Kristin Kummernes, og Ingrid Stokland og Elin Fagerheim spiller.

 

SEBASTIAN ROLLAND

BABEL

Jazzpianisten Sebastian Rolland har studert på Musikkonservatoriet ved Universitetet i Agder og fl ytta til byen for ett år siden. Han spiller nå fast i Bodø Big Band og en rekke andre konstellasjoner, blant annet med Ann-Iren Hansen og Lars Kristian Knutsen, som begge er plateaktuelle i 2017. Under Bodø Jazz Open skal Rolland spille standardlåter, både amerikanske og nordnorske, enten alene eller med fl ere musikere.

   

BEHOP

SYDØST

Musikkollektivet BeHop består av de fem unge musikerne Pål Gunnar Fiksdal (trompet og elektronikk), Runar Fiksdal (trombone og elektronikk), Torbjørn Tveit (bass og elektronikk), JC Vesttun (keyboards) og Jens Tobias Nyland (trommer og elektronikk). BeHop er tuftet på en repetitiv og suggererende estetikk fra sjangre som hiphop, house og drum ’n’ bass, men krydres med raffinerte improvisasjoner og sjelfulle utblåsninger som skaper et helt unikt uttrykk. Bandet er nå aktuelle med albumet «Neo» på Lupi Records. BeHop spiller også fredag kveld 3. februar på Dama Di.

  

Relaterte artikler