Jazzkafé

Div. kafeer

4. FEB LØRDAG kl. 14.00
Gratis

Opplev en frodig blanding av erfarne og litt ferskere musikere fra byen og omegns rike musikkliv på Jazzkafé! Konseptet har blitt populært og har fylt opp byens kafeer med jazzglade publikummere hvert eneste år. Vi fortsetter selvfølgelig suksessen!

 

Alle band og artister nedenfor spiller kl. 14.00 lørdag 04.02. 

 

JAZZÅ?

EN KOPP

Jazzå? spiller godgammeldags akustisk jazz og består av en gjeng med ivrige hobbymusikere fra Fauske og Sørfold. De har tidligere spilt mest innafor sjangeren rock, men har i det siste beveget seg mer i grenselandet til jazz. Musikantene legger vekt på å ha det avslappende når de spiller – og at det hele i bunn og grunn skal baseres på kjærlighet til musikken. Gruppa består av Odd Birkelund (gitar), Reidar Waage (kbass), John Kristian Magnussen (saksofon), Lars Henrik Johansen (gitar) og Kjell Hansen (trommer).

  

SLEEPY PEOPLE

PICCADILLY

Vokalgruppa Sleepy People fra Bodø synger lystig swingjazz, latino og pop i a capella-format. Gruppa byr på sprudlende sangglede og har skapt god stemning i over tyve år. Disse er med: Eilin Paulsen (1.sopran), Charlotte Espejord Jakobsen (1.sopran), Sidsel Schjelderup (mezzosopran), Wigdis Korsvik (alt), Rune Nielsen (tenor), Knut Edvinsen (tenor), Odd-Rune Stokvik (bass), Arild Berdal (bass) og Petter Aasved (bass).

 

HARALD SKJERSTADS MUSIKKARKIV

HUNDHOLMEN BRYGGHUS

Harald Skjerstads Musikkarkiv spiller evergreens og melodier laget av de mest kjente amerikanske populærkomponistene. De plukker også med seg perler fra swingjazzen. Gruppen har spilt på Bodø Jazz Open helt siden starten i 2011 og er klare til ny innsats i 2017. Bandet består av Harald Skjerstad (piano), Morten Hunstad (gitar), Synnøve Strand (vokal), Janos Cseke (bass) og Salvatore Malandrino (slagverk). Den samme gjengen spiller også på Jazz & Dine torsdag 2. februar.

  

MUSIKKLINJA

DAMA DI

Bodø Jazz Open har alltid vært opptatt av å få frem nye talenter, og vise dem frem til verden. Mange talentfulle musikere har sprunget ut fra musikklinja ved Bodø Videregående skole, og under festivalen kan du se et knippe av dagens musikklinjeelever i aksjon på Jazzkafé og Etter jobb-jazz. Du kan også se dem på en egen konsert på Dama di lørdag 4. februar.

 

BYFOLK

PAVILJONGEN

Byfolk er et folkemusikkband, med trekkspill, fioliner, gitar og tromme. Repertoaret er hovedsaklig basert på irsk tradisjonsmusikk iblandet tradisjonsmusikk fra Skandinavia, som spilles akustisk. Bandet har spilt på festivaler i Irland og gjort flere konserter i Salten. Det blir god stemning når Rune Pettersen (trekkspill), Paul Edvinsen (gitar), Morten Hunstad (perkusjon) og de tre fiolinistene Kristin Kummernes, og Ingrid Stokland og Elin Fagerheim spiller.

 

SEBASTIAN ROLLAND

BABEL

Jazzpianisten Sebastian Rolland har studert på Musikkonservatoriet ved Universitetet i Agder og fl ytta til byen for ett år siden. Han spiller nå fast i Bodø Big Band og en rekke andre konstellasjoner, blant annet med Ann-Iren Hansen og Lars Kristian Knutsen, som begge er plateaktuelle i 2017. Under Bodø Jazz Open skal Rolland spille standardlåter, både amerikanske og nordnorske, enten alene eller med fl ere musikere.

   

BEHOP

SYDØST

Musikkollektivet BeHop består av de fem unge musikerne Pål Gunnar Fiksdal (trompet og elektronikk), Runar Fiksdal (trombone og elektronikk), Torbjørn Tveit (bass og elektronikk), JC Vesttun (keyboards) og Jens Tobias Nyland (trommer og elektronikk). BeHop er tuftet på en repetitiv og suggererende estetikk fra sjangre som hiphop, house og drum ’n’ bass, men krydres med raffinerte improvisasjoner og sjelfulle utblåsninger som skaper et helt unikt uttrykk. Bandet er nå aktuelle med albumet «Neo» på Lupi Records. BeHop spiller også fredag kveld 3. februar på Dama Di.

  

SELMA BODØGAARD

BODØ BAKERI

Selma Bodøgaard har i flere år spilt på ulike arrangementer og scener i byen, blant annet Nordland Musikkfestuke, Kjerringråkk, på Sinus og på Bodø Jazz Open de to siste årene. Hun skriver låter innen singer/songwriter-segmentet, men henter også stor inspirasjon fra jazzen – for i det siste er det sistnevnte Selma har vært mest opptatt av. Vokalisten har gitt ut to singler «The Ability» og «Lake House». Til Bodø Jazz Open tar hun blant annet med seg Andreas Strand (gitar), Oliver Engstad (piano) og Sondre Lekang (bass) – en gjeng hun har spilt med de siste tre årene.

Relaterte artikler