Ylajali med Live M. Roggen og Tone Åse

Bodø Domkirke

4. FEB LØRDAG kl. 19:00
Billetter

Bodø-ensemblet Ylajali skal leke med jazzvokalist Live Maria Roggen og improvisasjonsmusiker Tone Åse i det nye og spennende prosjektet «Imprajali 2017».

  

Sammen vil Roggen og Åse bruke sine erfaringer fra det eksperimenterende ensemblet Trondheim Voices til å utforske den improviserte vokalmusikken med Ylajali, og bruket koret som et slags improvisasjonsverktøy med stemmenes mange uttrykksmåter som bakteppe.

  

Roggen har hatt et bredt virke som vokalist på den norske jazzscenen siden 1995, i band som Come Shine, Tu'Ba, Wibutee, Live&Lien, Trondheim Jazzorkester og Trondheim Voices. I tillegg har hun vært gjesteartist i en rekke band, teatergrupper og med andre kunstnere, og som soloartist – sist med bestillingsverk til Vossajazz i 2015. Roggen har vært hovedlærer i jazzvokal ved Norges Musikkhøgskole siden 2006.

  

Åse er improvisasjonsmusiker med hovedfokus på vokal utforsking og live elektronikk, men også på improvisasjon i a-capella ensembler. Åse har i mange år drevet med vokalt nybrottsarbeid i gruppene Kvitretten og Trondheim Voices, hvor hun tidligere har vært leder. Hun har lang fartstid som eksperimenterende kordirigent, og som utøver og komponist har Åse med stor frihet utforsket de forskjellige rollene en vokalist kan innta, blant annet med BOL/ Bol&Snah, Åse/Strønens «Voxpheria», perkusjonist Marilyn Mazur, og med soloprosjektene sine. Åse har undervist i improvisasjon og vokal ved institutt for musikk på NTNU siden 2004.

  

Bodø-ensemblets konsert med Roggen og Åse i Bodø Domkirke på Bodø Jazz Open blir noe helt utenom det vanlige – og publikum kommer til å få høre klanger og harmoniske vendinger som knapt har blitt hørt på en korkonsert før.