Torun Eriksen

Stormen konserthus, Sinus

4. FEB LØRDAG kl. 20:30
Billetter

Hele Norges jazzpop-favoritt, Torun Eriksen, kommer til Bodø med ferskt album i sekken.

  

Sist Torun Eriksen ga ut plate med egne låter mente Erling Wicklund i NRK at hun framsto som «artist i verdensklasse – et Norges svar på Joni Mitchell». I høst ga hun ut sitt femte soloalbum «Grand White Silk» på Jazzland Recordings til svært gode omtaler. «Det er glimrende jazzpop under Torun Eriksens vakre hvite silketeppe», skrev Dagens Næringsliv. «Nå bør verden lytte i enda større grad enn tidligere – så bra er nemlig dette», skrev musikkanmelderen Tor Hammerø. «(...) mye rart skal skje om ikke «Grand White Silk» blir å finne nær toppen av listene over Årets plater når den tid kommer», mente Terje Mosnes i Jazz i Norge.

  

Også den påfølgende Norgesturneen i høst har fått svært god mottagelse. Turnéåpningen ble i Arendals Tidende omtalt som «En strålende levert releasekonsert fra Torun Eriksen med band, med silkemyk jazzpop i øverste klasse». Og da Eriksen noen dager senere besøkte Nasjonal Jazzscene, kalte Dagsavisens Roald Helgheim det for «tidenes konsert». Avslutningskonserten i Horten fikk anmelder i Gjengangeren til å skrive «Nå er vi frelst» og Tor Hammerø mente hun er «bedre enn noen sinne».

  

I samarbeid med sin makker gjennom en årrekke, bassist Kjetil Dalland, (Mari Boine, Vamp, Anne Li Drecker) har hun skrevet, arrangert og produsert et album som omfavner kontrastene. Lys og mørke, liv og død, og det lille mot det store blir utforsket gjennom elementer av gospel, jazz, pop og vise. Alltid i en høyst personlig blanding, slik Torun Eriksen har gjort det til sitt varemerke. Eriksen debuterte med «Glittercard» i 2003 på Bugge Wesseltofts internasjonalt renommerte selskap Jazzland Recordings. I dag har hun bak seg fem kritikerroste soloalbum, årevis med turnering i inn- og utland og et dedikert og stadig voksende publikum på den norske og utenlandske musikkscenen.