Marit Sandvik

Sinus, Stormen

3. FEB FREDAG kl. 18.00
Billetter

Et tilfeldig møte mellom den nordnorske jazzvokalisten Marit Sandvik og den italienske trommisen Maurizio Picchiò førte til albumet «Travel».

  

Noen møter gir uventede resultater. Da den nordnorske vokalisten Marit Sandvik gjennom tilfeldigheter og felles venner ble koblet med den italienske trommisen Maurizio Picchiò sommeren 2014, gikk det fort. Et prosjektstipend fra Nordnorsk Jazzsenter og et knapt år senere var albumet «Travel», med et topplag av italienske musikere, et faktum. Nå skal musikerne på vinterturné, og da kommer de selvfølgelig innom Bodø Jazz Open.

  

«Travel» består av Sandviks egne komposisjoner. Melodiøs og svingende moderne jazz påvirket av så vel amerikansk og europeisk jazz som brasiliansk populærmusikk. Ikke så overraskende når vi tenker på at hun også har gitt ut bossa-skiva «Uma onda no mar» med sekstetten Bossa Nordpå som hun ledet. Gjør dere klar for en festkveld med melodibasert, vakker vokaljazz.

  

Sandvik har ledet egne band og produsert turneer i og utenfor Norge siden 80-tallet. I 2015 var hun solist under den årlige Nattjazz med Bodø Domkor og skrev og arrangerte musikk og tekst. I 2014 samarbeidet hun med Tromsø Kammerorkester, og laget prosjektet «Painted Lady – Marit Sandvik with strings». Hun skrev musikk og tekst, og arrangerte det hele sammen med Stein Medby. Hun synger også brasiliansk musikk og ledet sekstetten Bossa Nordpå i mange år. Nå har hun drevet bandet Marit Sandvik & Nova Onda i noen år, og de skal over nyttår i gang med innspilling til sin første utgivelse. Ved siden av egne album er Sandvik også gjestesolist på et titalls andre utgivelser, bl.a. Roger Johansens Emily Dickinson-album og Tore Johansens «Natt, stille» og «Nord».