Darling West

Dama di

2. FEB TORSDAG kl. 21.30
Kun dørsalg

50,- i døra. 

 

Darling West er autentisk, tidsriktig og retro countrymusikk. I februar kommer trioen innom Dama di for å varme kalde bodøværinger.

  

Darling West hadde så vidt rukket å børste støvet av Spellemann-nominasjonen de fikk for deres debutalbum fra 2014, før de gikk i gang med å lage oppfølgeralbumet «Vinyl and a Heartache» som ble sluppet på Vestkyst Records i august 2016 til strålende kritikker. Nylig mottok de også Spellemann for albumet i kategorien country. 

   

Bandet består av Mari Kreken, Tor Egil Kreken og Kjetil Steensnæs. Ekteparet Kreken spiller ikke bare sammen hjemme i sin egen stue, men er også å finne på veien og i studio med artister som Marit Larsen, Odd Nordstoga og Stein Torleif Bjella, mens Steensnæs er å finne bak gitarene når Bjørn Eidsvåg og Ingebjørg Bratland reiser ut på tur.

  

Det er derimot når trioen kommer sammen den virkelige magien oppstår. Da produserer de låter som passer like godt inn i de folksomme gatene i Nashville, på de solfylte fjelltoppene i Hollywood Hills, og de regntunge bygdene rundt omkring i Norge. Countrymusikken er et amerikansk fenomen, men som nå er omfavnet av de fleste generasjoner over hele verden. Darling West har perfeksjonert uttrykket sitt siden sist, og rent musikalsk ligger de tett opp til samtidige artister som Sam Outlaw, Gillian Welch, Kacey Musgraves, Ryan Adams og Jason Isbell, mens ånden til Gram Parsons og Emmylou Harris hele tiden våker varsomt over dem.

  

«Vinyl and a Heartache» er produsert av Even Ormestad, som i tillegg til å spille i Jaga jazzist og A-Ha, har bygget seg opp et godt rykte som produsent. På CV-en har har han blant annet plater med Jonas Alaska, Daniel Kvammen og Thom Hell bak seg. Skiva låter autentisk, tidsriktig og retro på samme tid, mens låtene veksler mellom å by opp til dans og pleie din hjertesorg.

  

Konserten er et samarbeid med konsertserien «Halv ti på torsdag».