Trail of Souls

Stormen konserthus, Sinus

AVLYST

Konserten med Trail of Souls er avlyst grunnet sykdom. Knut Reiersrud stepper inn for bandet sammen med The band called Oh. Les mer her

 

Det unike samarbeidsprosjektet, Trail of Souls, utforsker den afroamerikanske blues-, soul-, og gospeltradisjonen på eksepsjonelt vis. 

 

Et stjernelag av norske musikere bestemte seg for noen år siden å utforske den afroamerikanske blues-, soul-, og gospeltradisjonen sammen. I februar spiller det unike samarbeidsprosjektet Trail of Souls på Sinus. Solveig Slettahjell, Knut Reiersrud og pianotrioen In The Country innledet våren 2014 et spennende samarbeid med en konsert i Berlinfilharmonien, hvor flere andre norske jazzmusikere også var med. Livealbumet fra konserten «Norwegian Wood» ble spellemannsnominert. Publikum i salen, platekjøpere og anmeldere var svært begeistret. Det samme kan også sies om musikerne som raskt fant ut at samarbeidet måtte videreføres og utvikles. Høsten 2015 kom resultatet i form av albumet «Trail of Souls».

  

Øvelser i pianist Morten Qvenilds studio, og dypdykk i Reiersrud omfattende vinylsamling har vært viktige ingredienser i samarbeidsprosjektet. For denne gangen har de fem musikerne dykket ned i den afroamerikanske blues-, soul-, og gospeltradisjonen og laget egne versjoner med en unik og tydelig signatur. Alle låtene får en helt ny identitet i møtet mellom Slettahjells vakre stemme, Reiersruds særegne fraseringer og etniske, bluesy gitarsound, og In The Country's uvanlige rytmikk og sfæriske lydkulisser.

  

Den enestående kreativiteten de fem innehar forsterkes i dette musikalske møtet og på «Trail of Souls»-albumet blir helheten mye mer enn summen av hver enkelt. Bodø Jazz Open-publikummet kan glede seg til å høre et stjernelag av norske musikere, i en konsert som garantert vil gå dypt inn i sjelen.