L

Påmelding nyhetsbrev

  • BODØ JAZZ OPEN 3.-6. FEBRUAR 2021 
w

Jan Akkerman / Odd-Arne Jacobsen

Sinus, Stormen

2. FEB torsdag kl. 18.00
Billetter
03.11.201619:30 Kristine F. Hoff

Gitarlegenden Jan Akkerman, tidligere kjent fra progrock-bandet Focus, møter den norske supergitaristen Odd-Arne Jacobsen på neste års Bodø Jazz Open. Gjør deg klar for et unikt «guitar meeting»!

  

Gitarister, progrock-entusiaster og musikkinteresserte bør kjenne sin besøkelsestid når legendariske Jan Akkerman fra progrock-bandet Focus kommer til Bodø for aller første gang i februar til neste år. Sammen med Akkerman spiller den norske gitaristen Odd-Arne Jacobsen. Det er med andre ord duket for et magisk møte mellom to jazzgitarister i verdensklasse på Bodø Jazz Open 2017.

  

Akkerman ble kåret til verdens beste gitarist av Melody Maker på 70-tallet, og regnes som en viktig stilskaper på gitar. Han har blant annet samarbeidet med Peter Banks, Phil Collins, Jack Bruce, Charlie Byrd, Ice-T, Paco De Lucia, B.B. King. De senere år har den nederlandske gitaristen gjort konserter med egne fusion-band på North Sea Jazz og andre større jazzfestivaler.

  

Den norske gitaristen Odd-Arne Jacobsen spilte med Jan Garbarek på 70-tallet og er den eneste norske gitaristen som har holdt solokonsert i Carnegie Hall i New York. Han har turnert i USA, Mexico, Russland, Frankrike, Kina, Kuwait, Skottland, Japan og på Færøyene. Jacobsen er merittert både som komponist og gitarist og han har ikke spilt i Bodø siden 1971 da han var her med Garbarek, Andersen, Vesala.

Aliona Pazdniakova