Hele programmet klart!

Marit Sandvik, Torun Eriksen, The band called Oh, BeHop med flere kommer til Bodø i februar.

Aktuelt

Hele programmet for Bodø Jazz Open 2017 er nå klart!

Sjekk fullstendig program her!

 

Vårt siste artistslipp består av: Marit Sandvik, Torun Eriksen, The band called Oh, BeHop, Ylajali med Live Maria Roggen og Tone Åse, Arvid Nilsen og Vanqueros. Også programmet for Jazzkafé, Etter jobb-jazz og ulike DJ'er er klart. 

  

– Dette er nok det beste BJO-programmet så langt og festivalen har definitivt funnet sin form og profil. Den totalopplevelsen som BJO gir Bodø-publikummet er vi alene om. Vi fyller hele byen med live musikk av høy kvalitet i fire hotte dager i februar. Dette blir fett, sier festivalsjefen.

  

Marit Sandvik

Noen møter gir uventede resultater. Da den nordnorske vokalisten Marit Sandvik gjennom tilfeldigheter og felles venner ble koblet med den italienske trommisen Maurizio Picchiò sommeren 2014, gikk det fort. Et prosjektstipend fra Nordnorsk Jazzsenter og et knapt år senere var albumet «Travel», med et topplag av italienske musikere, et faktum. Nå skal musikerne på vinterturné, og da kommer de selvfølgelig innom Bodø Jazz Open. «Travel» består av Sandviks egne komposisjoner. Melodiøs og svingende moderne jazz påvirket av så vel amerikansk og europeisk jazz som brasiliansk populærmusikk. Ikke så overraskende når vi tenker på at hun også har gitt ut bossa-skiva «Uma onda no mar» med sekstetten Bossa Nordpå som hun ledet. Gjør dere klar for en festkveld med melodibasert, vakker vokaljazz.

 

Torun Eriksen

Sist Torun Eriksen ga ut plate med egne låter mente Erling Wicklund i NRK at hun framsto som «artist i verdensklasse – et Norges svar på Joni Mitchell». I høst ga hun ut sitt femte soloalbum «Grand White Silk» på Jazzland Recordings til svært gode omtaler. «Det er glimrende jazzpop under Torun Eriksens vakre hvite silketeppe», skrev Dagens Næringsliv. «Nå bør verden lytte i enda større grad enn tidligere – så bra er nemlig dette», skrev musikkanmelderen Tor Hammerø. «(...) mye rart skal skje om ikke «Grand White Silk» blir å finne nær toppen av listene over Årets plater når den tid kommer», mente Terje Mosnes i Jazz i Norge. Også den påfølgende Norgesturneen i høst har fått svært god mottagelse.

 

The band called Oh

Debutalbum nominert til Spellemann, radiolisting på både P1 og P3, godt over 100 konserter i Norge, en rekke opptredener i land som USA, Russland og Spania, et unisont jublende anmelderkorps - dette er hva The band called Oh har lagt bak seg de siste årene. Nylig ble bandet booket til Nordlysfestivalen i Tromsø, hvor de i februar skal fremføre bestillingsverket «Guerilla Gardening», som tidligere kun har vært spilt en gang –under Varangerfestivalen i sommer. Ved å blande hiphop, jazz og r&b har bandet skapt sitt helt eget sound, noe som aller best oppleves live.

 

Ylajali med Live Maria Roggen og Tone Åse

Bodø-ensemblet Ylajali skal leke med jazzvokalist Live Maria Roggen og improvisasjonsmusiker Tone Åse i det nye og spennende prosjektet «Imprajali 2017». Sammen vil Roggen og Åse bruke sine erfaringer fra det eksperimenterende ensemblet Trondheim Voices til å utforske den improviserte vokalmusikken med Ylajali, og bruket koret som et slags improvisasjonsverktøy med stemmenes mange uttrykksmåter som bakteppe.

 

BeHop

Musikkollektivet BeHop består av de fem unge musikerne Pål Gunnar Fiksdal (trompet og elektronikk), Runar Fiksdal (trombone og elektronikk), Torbjørn Tveit (bass og elektronikk), JC Vesttun (keyboards) og Jens Tobias Nyland (trommer og elektronikk) – som alle har ganske ulike paletter og instrumentaluttrykk. I BeHop føres disse sammen til et svært energisk og eksperimentelt lydbilde som elegant fusjonerer jazz og elektronika. BeHop er tuftet på en repetitiv og suggererende estetikk fra sjangre som hiphop, house og drum ’n’ bass, men krydres med raffinerte improvisasjoner og sjelfulle utblåsninger som skaper et helt unikt uttrykk.

  

Arvid Nilsen

Arvid Nilsen er for mange kjent som frontfigur i bodøbandet Pushwagon. Allerede i 1989 startet han bandet Bærre på Jævel, og fra punkrock-røtter gikk veien videre med diverse blues og americana band på brune kneiper rundt omkring i landet. I dag kan han se tilbake på en eklektisk musikalsk reise med bl.a. Sivert Høyem, Christel Alsos og utallige kjente og ukjente artister. Listen er lang over festivaler og gjesteopptredener, men Bodø er fortsatt hjembyen og han er fortsatt en svært aktiv musiker i band som Pushwagon, Tunnel 88 og A.K. Bjørby med band, for å nevne noen.

 

Vanqueros

Det ble stinn brakke og stor suksess da det sagnomsuste bandet spilte på Tusenhjemmet på Bodø Jazz Open 2016 – 50 år etter at det hele startet. Nå gjentar Vanqueros suksessen. I sine glansdager spilte det populære bandet musikk fra blant annet Shadows, Beatles og Gilbert O’Sullivan på danserestauranter i Bodø. Det manglet ikke på spillejobber, og bandet var fast backing-band for en rekke kjente norske artister på til sammen ni Bodø/Glimt-show på 70- og 80-tallet. Siden bandet ble oppløst i 1985 har bandet kun spilt sammen ved spesielle anledninger.

  

JåzzOngan

Kidsa får sin helt egen festival i festivalen når JåzzOngan inviterer til alenehjemmefest i Stormen Bibliotek. Har du lyst til å gå på konsert og høre folk som er skikkelig flinke til å synge og spille? Dra på kunstutstilling med kunst du kan leke med? Lære å danse kul hiphop-dans? Delta på et morsomt lydverksted? Bli med i JåzzOnge-klubben? Tegne og fargelegge? Og finne på masse jåss sammen med andre JåzzOnger? Da er det bare å komme til Stormen Bibliotek og bli med på festen lørdag 4. februar.

 

Jazz & Dine

Det blir Jazz & Dine med Harald Skjerstad på Hundholmen Brygghus torsdag 2. februar. Det blir servert nydelig mat og drikke til lyden av lindrende og behagelig jazz. 

 

Jazzfesten fortsetter

Når du har vært på konsert er du kanskje ikke helt klar for å stikke hjem? Sjekk ut Kevin Fauske, Jassbox, DJ Iveland & Co og DJ Kjell Nordeng, som spiller på henholdsvis Dama Di og Hundholmen Brygghus.

Sjekk alle arrangementene her: