Ketil Bjørnstad møter Anne Grosvold!

Pianist, komponist og forfatter Ketil Bjørnstad skal bokbades av den anerkjente journalisten og programlederen Anne Grosvold på Bodø Jazz Open 4. februar.

Aktuelt
Billetter

Bokbadet, som går under navnet «Syttitallet i ord og musikk», tar utgangspunkt i Ketil Bjørnstads siste bok «Syttitallet» som er en del av en selvbiografisk romansyklus på seks bind. I samtale med den anerkjente NRK-journalisten og programlederen Anne Grosvold snakker han om boka og forteller om livet på 70-tallet.

   

Bokbadet har gjestet flere litteraturfestivaler og kulturhus det siste halvåret. Nå kommer de også til jazzfestivalen i Bodø.

   

– Bokbadet med de to har gått sin seiersgang sørpå, blant annet for fulle hus i Oslo, Skien og Stavanger. Og ikke uten grunn: Bjørnstad er en av Norges fremste kunstnere, en unik musiker, komponist og forfatter, nå aktuell med boka om syttitallet, sier festivalsjef Jan Gunnar Hoff.

   

I tillegg til å bli intervjuet av Grosvold vil Bjørnstad spille klassikere som «Sommernatt ved fjorden» og «Blåmann».

   

– Dette blir både et bokbad og en konsert, og det selges et begrenset antall billetter til sittende publikum på Sinus, så her er det bare «løp og kjøp», sier Hoff.

   

Bjørnstads bøker er oversatt til 17 språk, og flere av romanene har vært bestselgere både i Norge, Frankrike og Tyskland. «Til Musikken» fikk den franske leserprisen Prix des Lecteurs i 2008 og ble to år senere nominert til The Independent Foreign Fiction Prize. «Sekstitallet», første bok i hans påbegynte selvbiografiske romanserie «Verden som var min», ble både en enorm salgssuksess og kritikersuksess. Boka solgte 30 000 eksemplarer og ble nominert til Bokhandelprisen.

 

Grosvold har ledet programmer som Dagsnytt 18, Dagsrevyen og sitt eget talkshow Grosvold. Hun er kjent for sin myndige programlederstil, og fikk Den Store Journalistprisen i 1998 mens hun var programleder for Redaksjon 21. Hun har vunnet priser som Årets TV-navn i 1996 og Årets navn 1996 og 1997. I 2016 mottok hun hedersprisen under Gullruten 2016. Grosvold er dreven på bokbad-konseptet, helt tilbake til den gangen De norske Bokklubbene og NRK holdt Bokbad på Rockefeller i sin tid.

Relaterte artikler