Jan Eggum, Arild Andersen og Denada klare for Bodø!

Spenstig åpningskonsert på BJO2017.

Aktuelt
Billetter

Landets fremste visesanger Jan Eggum, Norges mest internasjonale bassist Arild Andersen og et stjernelag av musikere i Ensemble Denada, får æren av å åpne Bodø Jazz Open 2017.

  

Som en viktig og markant skikkelse innen norsk visekunst og populærmusikk siden midten av 70-tallet, er Jan Eggum kjent for å være en munter melankoliker. Han karakteriserer seg selv som en artist som synger enkelt om vanskelige ting, og musikalsk har han sitt utgangspunkt i visetradisjonen, med klare referanser til jazz og rock. Eggum har mottatt flere Spellemannpriser, både som soloartist og som medlem av Gitarkameratene. Onsdag 1. februar inntar han scenen i Stormen konserthus’ store sal.

   

– Etter min mening gjør Eggum som soloartist det best innen sin genre. Han spiller akustisk gitar og synger fantastisk bra, og jeg har selv hatt gleden av å jobbe med ham både på plate og turné. Han er svært morsom på scenen, i tillegg til at han har en låtkatalog som mange kan misunne han, med kjente låter som «Ryktet forteller», «Kor e alle heltane», og «På’an igjen», sier Hoff.

   

Etter visesangeren opptrer bassikonet, komponisten og stilskaperen Arild Andersen sammen med kremen av norske musikere i Ensemble Denada. Andersen er en av de utøverne som gjennom sitt usedvanlige kunstnerskap har åpnet døren for norsk jazz internasjonalt. Noen har hintet om at prosjektet «Arinada» ligner på en norsk variant av det Gil Evans gjorde med Miles Davis i 1959, og til og med fleipet om «Sketches of Lillestrøm». Hvis noen norsk jazzmusiker skal sammenlignes med Davis kan det så godt være instrumentalist, solist, stilskaper og komponist Andersen; en vital 70-åring som både er en nyskapende musiker og som står for en god porsjon jazzhistorie.

   

– Det er en glede å kunne presentere dette prosjektet som andre avdeling på åpningskonserten. Andersen er en basslegende som ruver i jazzverdenen, i likhet med Jan Garbarekog Terje Rypdal, sier Hoff.

  

Selv om Eggum først og fremst opptrer alene på åpningskonserten av neste års festival, kommer han også til å spille noen låter sammen med Andersen og Denada.

   

– Det blir et stjernemøte og garantert en eksklusiv opplevelse når Andersen, Eggum og Denada sammen framfører et par av Eggums klassikere. På en og samme billett får du altså både Jan Eggum, Arild Andersen og superbandet Denada, med kremen av norske musikere, avslutter festivalsjefen.

Relaterte artikler