Tre nye artister!

Christel Alsos, Trail of Souls og Darling West kommer til Bodø.

Aktuelt
Billetter

Dagens artistslipp viser et musikalsk mangfold og en sjangerbredde vi som festival er veldig stolte av å kunne tilby våre festivalgjengere. I dag har vi gleden av å presentere en av norges kanskje viktigste popsangerinner, et unikt samarbeidsprosjekt innen den afroamerikanske blues-, soul-, og gospeltradisjonen, samt en spennende autentisk og retro countrymusikk-spillende trio. Med andre ord; noe for enhver smak!

  

Fauskedama Christel Alsos debuterte som 22-åring i 2007 med albumet «Closing the Distance», som gjorde stor suksess og solgte 30 000 eksemplarer. Den vakre, melankolske balladen «Come On» ble en stor radiohit, og musikkvideoen til låta ble nominert til Spellemannprisen. Albumet ga dessuten Alsos ytterligere to spellemannsnominasjoner i kategoriene«årets nykommer» og «årets kvinnelige artist». Siden den gang har hun gitt ut ytterligere tre album og hatt masse radiohits. I 2016 feirer hun 10-års jubileum som artist og det går ikke ubemerket hen. I slutten av september slapp hun sitt fjerde soloalbum «At That Time Of The Night» som Dagsavisen kastet en femmer for. Anmelderen mente det er hennes beste album så langt, og skrev: «Hun er en av dem med aller mest sublim melodisk sans i det norske sanger og låtskriver-segmentet, og bekrefter det igjen». 

  

Prosjektet Trail of Souls med Solveig Slettahjell, Knut Reiersrud og pianotrioen In The Country innledet våren 2014 et spennende samarbeid med en konsert i Berlinfilharmonien, hvor flere andre norske jazzmusikere også var med. Livealbumet fra konserten «Norwegian Wood» ble spellemannsnominert. Publikum i salen, platekjøpere og anmeldere var svært begeistret. Det samme kan også sies om musikerne som raskt fant ut at samarbeidet måtte videreføres og utvikles. Høsten 2015 kom resultatet i form av albumet «Trail of Souls». Her utforsker musikerne sammen afroamerikansk blues, soul, gospel og jazz – og resultatet er et musikalsk uttrykk du sent vil glemme. 

  

Darling West hadde så vidt rukket å børste støvet av Spellemann-nominasjonen de fikk for deres debutalbum fra 2014, før de gikk i gang med å lage oppfølgeralbumet «Vinyl and a Heartache» som ble sluppet på Vestkyst Records i august 2016 til strålende kritikker. Bandet består av Mari Kreken, Tor Egil Kreken og Kjetil Steensnæs. Musikere som også er å finne på veien og i studio med artister som Marit Larsen, Odd Nordstoga, Stein Torleif Bjella, Bjørn Eidsvåg og Ingebjørg Bratland. Men når de tre er sammen spiller låter som kunne passet like godt inn i de folksomme gatene i Nashville, på de solfylte fjelltoppene i Hollywood Hills, og de regntunge bygdene rundt omkring i Norge. Deres siste album «Vinyl and a Heartache» låter autentisk, tidsriktig og retro på samme tid, mens låtene veksler mellom å by opp til dans og pleie din hjertesorg.

    

Hør alle artistene i vår spilleliste på Spotify!

  

Billettsalget til Christel Alsos og Trail of Souls starter lørdag 5. november klokka 12 her. Konserten med Darling West gjøres i samarbeid med «Halv ti på torsdag»-konsertserien på Dama di hvor det kun blir dørsalg.

Relaterte artikler