Midnight Choir til Bodø!

I februar er det klart for et gjensyn med et legendarisk band som har betydd mye for svært mange bodøværinger.

Aktuelt
Billetter

Midnight Choir, som består av Paal Flaata (vokal), Atle Byström (gitar) og Ron Olsen (bass), debuterte med en selvtitulert plate i 1994. I 1999 fikk de Spellemannprisen for klassikeren «Amsterdam Stranded» (1998) som ofte trekkes frem som ett av 90-tallets beste norske album. I samme periode gjorde de stor suksess ikke bare på hjemtrakter, men også ute i Europa som var uvanlig på den tiden.

Både «Midnight Choir» (1995), «Olsen’s Lot» (1996), «Amsterdam Stranded» (1998), samt «Unsong Heroine» (2000) og «Waiting For The Bricks To Fall» (2003) ble spilt inn i utlandet og kom høyt på VG-lista topp 40 – de siste på topp tre. «Unsong Heroine» ble kåra til ukas album av The Sunday Times. Flaatas karakteristiske og sterke stemme sto perfekt til uttrykket. På flere album hadde de Chris Eckman fra amerikanske The Walkabouts som produsent og bidragsyter. Og mye av den europeiske populariteten kom nettopp av turneer sammen med dem, og Richard Thompson og Beth Gibbons fra Portishead. Smått dystre, vakre og svært melodiøse låter, som lente seg trygt på amerikanske tradisjoner, ble et forvarsel om den internasjonale orienteringen som senere kom i norsk rock.

 Både Flaata og Byström, under artistnavnet Al DeLoner, har gitt ut soloplater, men det er ikke tvil om at sulten har vært stor hos publikum for å få oppleve Midnight Choir igjen etter at de ble oppløst i 2004. 12 år senere er de heldigvis tilbake. I anledning Rockefellers 30-årsjubileum i mars gjorde bandet to eksklusive og helt utsolgte gjenforeningskonserter på Rockefeller. Etter dette gjestet bandet en rekke festivaler i sommer og avsluttet nylig festivalsesongen som første band ut på Øyafestivalens siste dag, til intet mindre enn terning kast seks fra VG og ingressen «Du vet det er Øya-lørdag når voksne menn gråter midt på formiddagen». Med dette ferskt i minne er vi utrolig stolte over å kunne presentere bandet på Bodø Jazz Open i Stormens store sal fredag 3. februar 2017. Konserten i Bodø er én av to foreløpig annonserte konserter med Midnight Choir vinteren 2017 – hvor den andre på Sentrum Scene i Oslo allerede er utsolgt.