Fem BJO-anbefalinger!

Usikker på hvilke konserter du skal gå på under festivalen? Her får du fem anbefalinger fra bransjen.

Aktuelt

1. Tore Johansen, jazztrompetist

  

– Jeg anbefaler varmt å gå på åpningskonserten. Den har alt: Min store helt Jan Eggum, min gode venn og verdensmann, Arild Andersen, og noe av det fremste av moderne improvisasjonsmusikk i større format, Denada. Også slenger jeg med at jeg gjerne ville hørt Ketil Bjørnstad snakke om Syttitallet. Fjorårets beste bok for min del!

 

2. Linda Skipnes Strand, prosjektleder i Nordnorsk Jazzsenter og daglig leder i Ad Lib

 

– Jeg anbefaler Trail of Souls. Har lenge vært stor fan av In The Country og når de i dette prosjektet har fått med seg Solveig Slettahjell på vokal og Knut Reiersrud på gitar kan det jo ikke bli annet enn bra. Og så, for de som trodde en ikke kunne danse til jazz: Jassbox. Har hatt noen over snittet trivelige kvelder med dette både i Bergen og Oslo. Gøyere klubbkonsept skal du lete lenge etter.  

 

3.  Audun Selnes, prosjektleder i Antihype og medarrangør av konsertkonseptet «Halv ti på torsdag» på Dama di

 

– Under Bodø Jazz Open dukker det opp en skikkelig godbit på «Halv ti på torsdag» plakaten. Darling West har virkelig gjort seg bemerket med albumet «Vinyl and a Heartache», som blant annet er nominert til Spellemannspris og hyppig representert på musikkpressens oppsummering av det beste fra 2016. Dette er country/americana på sitt aller vakreste, som også har fått godt fotfeste i sjangerens hjemland USA. For bare femti kroner får man se musikere som til vanlig spiller med Marit Larsen, Bjørn Eidsvåg og Odd Nordstoga, men som går litt egne veier med Darling West. Jeg har allerede rulla terningkast seks.

  

4. England Brooks, jazzvokalist

 

– Jeg er så glad for at BJO gir meg ennå mer Earth, Wind & Fire i min sjel ved å invitere Al McKay Allstars til årets festival. Jeg elsker at andre amerikanere får oppleve Bodøs kjærlighet og musikkmiljø. Al og bandet hans spiller ikke bare musikken til Earth, Wind & Fire som jeg vokste opp med å groove til, de gjør det veldig bra! Jeg vil bare lukke øynene mine og groove! Jeg gleder meg!

 

5. Kjell Nordeng, musikkanmelder og jazzskribent

– Bodø Jazz Open byr på konserter du vet blir bra. Eller med stor sikkerhet tror blir bra. Du har muligens hørt artisten før, kanskje både live og på plate. Det finnes flere slike konserter på årets festivalprogram. Erfaringen tilsier imidlertid at noen av de mest givende festivalopplevelsene kommer under de konsertene du knapt nok merket deg da du leste programmet. De som ikke står med de største bokstavene i avisenes festivalomtaler. Om duokonserten med nederlandske Jan Akkerman og Odd-Arne Jacobsen er i denne kategorien skal jeg ikke si for sikkert, men vi snakker om to egenartede gitarister på høyt profesjonelt nivå. De har begge et bredt uttrykksrepertoar, og med den ovennevnte tromsøgitaristen på scenen snakker vi om en særdeles spennende musiker med tilhørighet i flere sjangre.