Elephant9 & Needlepoint

Sinus

Lørdag 23. oktober 2021 kl. 21.00
Kjøp billetter

For en helaften dette blir!

To konserter i en billett er hva du får denne kvelden på Sinus når Bodø Jazz Open og Ad lib jazzklubb presenterer dobbeltkonsert med ELEPHANT9 og NEEDLEPOINT.

ELEPHANT9:
Medlemmene, som har fartstid fra blant annet Supersilent, Bigbang, Shining, og Motorpsycho, har i Elephant9 funnet den ultimate plattformen for å speile sine mange influenser og egen musikalitet. Trioen henter nok like mye inspirasjon fra psykedelisk musikk og klassisk progressiv rock som hardt-groovende jazz. Resultatet er uansett ren kraft. Musikk er sterkest når den føles fri, levende, dynamisk, suggererende og gjerne også sjokkerende. I en tid der musikk som oftest er låst til digitale verktøy, satte format og tidsrammer, er det forfriskende å være vitne til motstykket. På scenen koker trioen opp sitt uvanlig brygg, som oppleves som nytt, inkluderende og ikke minst intenst underholdende.

Gjennom Torstein Lofthus sitt hasardiøse trommespill, bassist Nikolai Hængsles stramme rytmiske regi og Ståle Storløkkens kompromissløse og fargerike orgel og synth-eskapader, skaper trioen musikk som får voksne mennesker til å gi seg hen og banne i glede og tørke tårer samtidig.

Torstein Lofthus – trommer
Nikolai Hængsles – bass
Ståle Storløkkens - orgel


NEEDLEPOINT:
Hva får du hvis du kombinerer Robert Wyatt og Syd Barretts melodikk med de aller beste bitene fra 70-tallets fusion, den løse, lekne følelsen til tidlig Weather Report og det drivende groovet til Return To Forever, og til sist en dæsj av den delikate og ettertenksomme låtskrivingen til progrockband som Caravan og Camel? Nei, du får strengt tatt ikke siste Needlepoint-skiva, men du får i hvert fall et slags referansepunkt. Mye av dette ble utforsket på bandets forrige skive også, men på The Diary of Robert Reverie sitter alle disse elementene som ski på nordmenns ben - det er ubesværet, humørfylt, entusastisk og lekende lett.

Olaf Olsens trommer ligger lengre framme og trommer opp små virvelvinder av dynamikk inni låtene, mens keyboardist David Wallumrød spiller med en organisk nerve som om lydene vokser ut av jorda. Alt forankres av produsent og bassist Nikolai Hængsle, som i beste Soft Machine-tradisjon ikke er redd for å skru på fuzzen når det trengs, samtidig som det ligger melodi i hver basslinje, mens Bjørn Klakeggs gitar flyter over det hele, binder det sammen og spenner fra myk, myk jazzvarme til vilter rockeheroisme.

Bjørn Klakegg - gitar/vokal
David Wallumrød - orgel/clavinet/prophet-5
Nikolai Hængsle - bass
Olaf Olsen – trommer


Konsertinfo

Sinus
Lørdag 23. oktober 2021.
Konsertstart: 21.00

Konserthuset åpner én time før konserten.


Festivalpass
Denne ordningen utgår for BJO2021.

Billetter:
Det selges kun ordinære billetter, begrenset antall. 

Bodø Jazz Open gjør "comeback" som vinterfestival. BJO2021 blir 3. - 6. februar. Les mer om at vi gjør «comeback» som vinterfestival her.