Internasjonale jazzstjerner

Jan Gunnar Hoff Group med Mike Stern, Bill Frisell Trio, og Sinne Eeg Group spiller i Bodø i mai 2021.

Kjøp billetter

For noen dager vi har i vente i mai i Bodø. Et kinderegg fylt med internasjonale jazzstjerner. Vi får bare håpe at situasjonen med koronapandemien har bedret seg slik at disse konsertene går som planlagt.

Amerikanske Bill Frisell og Mike Stern skulle begge besøke Bodø Jazz Open i fjor, på festivalen i mai som dessverre ble avlyst. Disse konsertene, samt danske Sinne Eeg ble flyttet til mai i år. Nå når festivalens program for februar blir utsatt, passer det fint å ha noe å glede seg til når våren er i anmarsj.

Amerikanske Bill Frisell Trio ble på 1980- og 1990-tallet regnet som en av de mest individualistiske og innovative gitaristene ved siden av John Scofield og Pat Metheny. I løpet av sin over 40 år lange karriere har han spilt med en rekke av de største musikerne i verden, deriblant Paul Simon, Jan Garbarek og Elvis Costello. Konserten med Bill Frisell Trio er satt opp onsdag 5. mai og arrangeres i samarbeid med Stormen konserthus.

Dette sa Jan Gunnar Hoff om bookingen av Bill Frisell i 2020:

– Jeg hørte Frisell for første gang i Bodø i 1983 med Jan Garbarek i det som da var Aspåsen skoles aula. Bill Frisell har «fargelagt» mange plater med kjente artister bl.a Norah Jones og Paul Simon. Personlig er jeg spesielt glad i det han gjør på pianisten Lyle Mays (Pat Metheny Group) sin første soloplate. Frisell er en unik stemme i internasjonal gitarjazz, i likhet med Metheny, Scofield og Mike Stern.

Ledende jazzsangerinne kommer

Sinne Eeg har lenge vært en av Danmarks førende vokalister, og de senere år har Sinne Eeg også etablert seg som en betydelig stemme i europeisk jazz, med rytmisk stålkontroll og en uovertruffen harmonisk sans. Musikkmagasinet Downbeat omtaler Eeg slik: «The Danish jazz singer, an established star in Europe, checks all the boxes; burnished tone, perfect intonation, swing, unerring taste and an adventurous streak.”

Danmark har fostret de fremste tradisjonsbærerne innenfor bebop og mainstream jazz i Norden. Sinne Eeg Group er det aller beste fra Danmark og hun solgte ut Sinus under Musikkfestuka for noen år siden. Etter dette har Eegs karriere bare gått oppover. Stilfull, elegant og svingende jazz med glimrende musikere.

Mike Stern har vært kåret av Down Beat som en av de beste jazzgitaristene gjennom tidene og har fartstid fra bl.a Blood, Sweat & tears, Billy Cobham og ikke minst Miles Davis. Stern har vært nominert til US Grammy Awards 6 ganger og ble i 2012 tildelt en såkalt “Certified Legend Award” av Guitar Player Magazine.

Sammen med Jan Gunnar Hoff Group blir dette en virkelig godbit for publikum. Sist bandet spilte på Bodø Jazz Open i 2016, trillet Avisa Nordland terningkast 6 og skrev «En maktdemonstrasjon på jazzens grunn».