UTSETTES! Marja Mortensson Trio

Stormen lille sal

3. februar 2021 onsdag kl. 20.00

Gjennom flere år har Marja Mortensson latt seg inspirere av tradisjonelle sørsamiske og umesamiske joiker som har ligget glemt i arkiver. Joikene har gitt inspirasjon til å ta tak i vår kulturarv og til å lage nye joiker.


Mojhtestasse (minnegaven)

Joiken har vært godt gjemt i sørsamisk område og de færreste har lært den videre. Denne konserten tar de gamle joikene fram i lyset og gir de en havn for videre liv og utvikling.

Sammen med musikerne Daniel Herskedal (tuba) og Jakop Janssønn (perkusjon) har de utviklet et sjelfullt lydbilde som yter den sørsamiske musikktradisjonen rettferdighet, kjærlighet, befrielse og fornyelse. I 2018 fikk albumet Mojhtestasse – Cultural Heirlooms Spellemannsprisen i klassen Folkemusikk/Tradisjonsmusikk. Albumet ble i 2019 nominert til Nordic Music Prize.

Marja Mortensson var i 2017 solist med KORK på jubileumskonserten under Tråante 1917-2017, 100 års jubileet for det første samiske landsmøtet. Hun har hatt stilling som landsdelsmusiker og fylkesjoiker i Troms. Jakop Janssønn, har skrevet musikken til dokumentaren Ishavsblod, og teatermusikk til nyoppsetningen av Per Gynt på Hålogaland Teater, og nyinnspillingen av storverket Veiviseren. Daniel Herskedal debuterte som filmmusikkomponist i The Last Black Man in San Francisco, produsert av Brad Pitt. I 2016 sto han bak et bestillingsverk til BBC Radio Orchestra med urfremføring på London Jazzfestival, og han leverte årets beste konsert i London i 2019, ifølge avisa Morning Star, samme år som det kritikerroste albumet Voyage ble utgitt.

Marja Mortensson - joik/vokal
Daniel Herskedal – tuba
Jakop Janssønn – perkusjon

Konsertinfo

Stormen konserthus, lille sal
Onsdag 3. februar 2021.
Konsertstart: 20.00

Konserthuset åpner én time før konserten.


Festivalpass
Denne ordningen utgår for BJO2021.

Billetter:
Det selges kun ordinære billetter, begrenset antall. 

Bodø Jazz Open gjør "comeback" som vinterfestival. BJO2021 blir 3. - 6. februar. Les mer om at vi gjør «comeback» som vinterfestival her.

Frode Fjellheim