Internasjonale jazzstjerner

Jan Garbarek Group, Mike Stern (US), Bill Frisell Trio (US) og Sinne Eeg Group (DK) kommer til Bodø i 2021.

Det har lykkes Bodø Jazz Open å gjøre nye avtaler med internasjonale stjerne som skulle spilt konsert på årets avlyste festival. BJO gjør comeback som vinterfestival i 2021. Aktiviteten blir derfor utvidet med konserter også i mars og mai måned. Amerikanske Bill Frisell Trio ble på 1980- og 1990-tallet regnet som en av de mest individualistiske og innovative gitaristene ved siden av John Scofield og Pat Metheny. I løpet av sin over 40 år lange karriere har han spilt med en rekke av de største musikerne i verden, deriblant Paul Simon, Jan Garbarek og Elvis Costello. Konserten med Bill Frisell Trio er satt opp onsdag 5. mai og arrangeres i samarbeid med Stormen konserthus.

– Jeg hørte Frisell for første gang i Bodø i 1983 med Jan Garbarek i det som da var Aspåsen skoles aula. Bill Frisell har «fargelagt» mange plater med kjente artister bl.a Norah Jones og Paul Simon. Personlig er jeg spesielt glad i det han gjør på pianisten Lyle Mays (Pat Metheny Group) sin første soloplate. Frisell er en unik stemme i internasjonal gitarjazz, i likhet med Metheny, Scofield og Mike Stern. Vi er svært glad for at Frisell kommer til Bodø selv om årets festival ble avlyst, sier festivalsjef Jan Gunnar Hoff.

Ledende jazzsangerinne kommer

Sinne Eeg har lenge vært en av Danmarks førende vokalister, og de senere år har Sinne Eeg også etablert seg som en betydelig stemme i europeisk jazz, med rytmisk stålkontroll og en uovertruffen harmonisk sans. Musikkmagasinet Downbeat omtaler Eeg slik: «The Danish jazz singer, an established star in Europe, checks all the boxes; burnished tone, perfect intonation, swing, unerring taste and an adventurous streak.”

– Danmark har fostret de fremste tradisjonsbærerne innenfor bebop og mainstream jazz i Norden. Sinne Eeg Group er det aller beste fra DK og hun solgte ut Sinus under Musikkfestuka for noen år siden. Etter dette har Eegs karriere bare gått oppover. Stilfull, elegant og svingende jazz med glimrende musikere, sier Hoff.