Internasjonale jazzstjerner til Bodø

Bill Frisell Trio (US), Sinne Eeg Group (DK) og Elephant9 er klare for Bodø Jazz Open 2020.

Fra før av er blant annet Jan Garbarek, Mike Stern & Jan Gunnar Hoff Group og Fieh klare for Bodø Jazz Open 6.-9. mai 2020.

Nå er amerikanske Bill Frisell Trio, danske Sinne Eeg Group og våre egne Elephant9 klare for Bodø Jazz Open.

På 1980- og 1990-tallet ble han regnet som en av de mest individualistiske og innovative gitaristene ved siden av John Scofield og Pat Metheny. I løpet av sin over 40 år lange karriere har han spilt med en rekke av de største musikerne i verden, deriblant Paul Simon, Jan Garbarek og Elvis Costello.

Fredag 8. mai kan du oppleve Grammy-vinnende Bill Frisell i Stormen Lille Sal. Konserten arrangeres i samarbeid med Stormen Konserthus.

– Jeg hørte Frisell for første gang i Bodø i 1983 med Jan Garbarek i det som da var Aspåsen skoles aula. Bill Frisell har «fargelagt» mange plater med kjente artister bl.a Norah Jones og Paul Simon. Personlig er jeg spesielt glad i det han gjør på pianisten Lyle Mays (Pat Metheny Group) sin første soloplate. Frisell er en unik stemme i internasjonal gitarjazz, i likhet med Metheny, Scofield og Mike Stern. Vi er svært glad for at Frisell nå kommer til Bodø Jazz Open, sier festivalsjef Jan Gunnar Hoff.

Ledende jazzsangerinne kommer

Sinne Eeg har lenge vært en av Danmarks førende vokalister, og de senere år har Sinne Eeg også etablert seg som en betydelig stemme i europeisk jazz, med rytmisk stålkontroll og en uovertruffen harmonisk sans.

Musikkmagasinet Downbeat omtaler Eeg slik: «The Danish jazz singer, an established star in Europe, checks all the boxes; burnished tone, perfect intonation, swing, unerring taste and an adventurous streak.”

– Danmark har fostret de fremste tradisjonsbærerne innenfor bebop og mainstream jazz i Norden. Sinne Eeg Group er det aller beste fra DK og hun solgte ut Sinus under Musikkfestuka for noen år siden. Etter dette har Eegs karriere bare gått oppover. Stilfull, elegant og svingende jazz med glimrende musikere, sier Hoff.

– Bobler av energi

Elephant9 med Torstein Lofthus (trommer), Nikolai Hængsles (bass), og Ståle Storløkken (orgel/synth), er trolig Norges tøffeste og mest hardtslående jazzband. Trioen henter nok like mye inspirasjon fra psykedelisk musikk og klassisk progressiv rock som hardt-groovende jazz.

– Dette blir full trøkk. Et strålende band som bobler av energi, med noen av landets aller fremste jazz/rock- musikere. For de som likte Moon Hooch er dette enda råere, avslutter Hoff.