Fieh kommer til Bodø Jazz Open

Den fremadstormende oktetten Fieh spiller i Bodø for første gang til neste år.

Kjøp billetter

Bandet, som for tiden er ett av de mest omtalte navnene innen norsk popmusikk, kommer til Sinus onsdag 6. mai. Det musikalske kollektivet er virkelig i ferd med å sette sitt preg på musikkbransjen langt utover Norges grenser. Selveste Elton John har også lagt sin elsk på det norske musikkprosjektet, som frontes av 24-årige Sofie Tollefsbøl fra Toten.

– Dette er jo ett av de sprekeste nye unge bandene i den norske jazz/pop-floraen. De har gjort furore på en rekke festivaler og kommer garantert til å vekke oppsikt under Bodø Jazz Open 2020. En meget bra booking som vi har fått til sammen med Ad Lib Jazzklubb, sier festivalsjef Jan Gunnar Hoff.

Skal hylle Stevie Wonder

Festivalen har også klar flere andre prosjekter til neste års utgave. Stevie Wonder fyller 70 år i 2020, og det skal feires behørig på Sinus når Ad Lib Jazzklubb og Bodø Jazz Open samler et knippe av byens beste musikere til «En kveld med Stevie Wonder» lørdag 9. mai.

– Vi har lenge ønsket en videreføring av de vellykkede «tema»-konsertene med Tom Waitz, Damer synger Nilsen m.fl. Stevie Wonder er jo en artist og låtskriver som alle har et forhold til og i kombinasjon med lokale ressurser fra Bodø Big Band og byens utmerkede vokalister, blir dette garantert suksess. Og kanskje dukker det opp en ekstern stjerne eller to, sier Hoff.

I spissen for det hele står kapellmester Einar Thorbjørnsen, som har tatt på seg det ærefulle oppdraget med å sette sammen et «wonder-band» for anledningen.

Valnesfjord-saksofonist kommer hjem

Før festivalen i mai er det også duket for en liten vinterutgave av den populære jazzfestivalen. Fredag 31. januar og lørdag 1. februar er det klart for Vinterjazz.

– Jazz i januar har vært suksessformelen for BJO helt fra starten i 2011 og vi ser at publikum gjerne vil ha et tilbud i den stille perioden der sola kommer tilbake og det skjer lite i Bodø, sier festivalsjefen.

Dit kommer blant annet jazztrioen Way Out West, med Valnesfjord-saksofonist Atle Nymo i spissen.

– Atle Nymo regnes som en av landets aller fremste jazzmusikere. Vinterjazz med jazzkafé, Jåzzongefestivalen og mer til, blir en fin liten sak som folk bare kan glede seg til, avslutter festivalsjefen.

Festivalen samarbeider også igjen med Ad Lib Jazzklubb om den populære Jåzzongefestivalen, som arrangeres i Stormen Konserthus lørdag 1. februar. Der blir det flere ulike aktiviteter og konserter for de små.