Fieh

Sinus

NY DATO KOMMER!

Man er nødt til å bruke hele kortstokken når man beskriver Fieh: en særegen vokalist og låtskriver, et ærgjerrig ensemble bestående av noen av de beste unge utøverne av denne musikken i Norge, og et venneband som har kjent hverandre siden de starta å ta musikk på alvor. Et av de mest omtalte nye navnene innen norsk popmusikk, Fieh, kommer nå endelig til Bodø Jazz Open etter at årets konsert ble avlyst.

Fieh er herlig norsk soulfunk på sitt beste. Med vokalist Sofie Tollefsbøl i spissen har bandet siden oppstarten i 2014 markert seg med forrykende live-opptredener, på festivaler som Piknik i Parken, Dølajazz, forrykende sett på By:larm og Nattjazz, hvor Musikknyheter ga dem 10/10 og mente konserten var «verdensklasse straight outta Vestre Toten».

Fieh kombinerer vibber fra musikalske æraer, før bandmedlemmene var påtenkt, med et moderne uttrykk. Bandet legger ikke skjul på at de synes instrumentene låt bra på 70-tallet, og henter inspirasjon fra jazz, funk R&B og soul, side om side med pop og hiphop fra de siste to tiårene. Låta "Glu" fra 2017 vakte umiddelbar oppsikt, endte opp på et utall lister og kulminerte i et lite, surrealistisk høydepunkt på "Elton John Rocket Hour", der en av pophistoriens aller største plutselig begeistret delte sin beundring.

Bandet ble i 2018 nominert til P3 gull i kategorien årets liveartist, og det er nærmest sjokkerende hvor bra det låter. Det musikalske kollektivet er virkelig i ferd med å sette sitt preg på musikkbransjen langt utover Norges grenser, og har spilt på flere internasjonale festivaler allerede.

Alle som har opplevd en konsert med denne gjengen, vet at det er en opplevelse av de sjeldne. Det er rett og slett få norske band som kan sammenlignes med Fieh akkurat nå.


Sofie Tollefsbøl – vokal
Ola Øverby – trommer
Andreas Rukan – bass
Jørgen Kasbo – gitar
Edvard Synnes – tangenter
Lyder Øvreås Røed - horn og trompet
Solveig Wang - kor og moog
Thea Arnesdotter Lien – kor

«​I love it!​»
​– Elton John

«Fantastiske Fieh låter som en nyåpnet glasscola - og det bruser i hjernen ved første slurk»
– Audun Vinger, Dagens Næringsliv

«Fieh bringer jazzen tilbake til dansegulvet, og blander tradisjon og nytenking til ekstremt fengende musikk»
– Aftenposten


Presenteres i samarbeid med Ad Lib Jazzklubb.


Konsertinfo

Sinus
Onsdag 3. februar 2021.
Konsertstart: 21.30

Konserthuset åpner én time før konserten.


Festivalpass
Denne ordningen utgår for BJO2021.

Billetter:
Det selges kun ordinære billetter, begrenset antall. 

Bodø Jazz Open gjør "comeback" som vinterfestival. BJO2021 blir 3. - 6. februar. Les mer om at vi gjør «comeback» som vinterfestival her.