Mike Stern & Jan Gunnar Hoff Group

Mike Stern & Jan Gunnar Hoff Group skal åpne Bodø Jazz Open 2020.

Kjøp billetter

Mike Stern & Jan Gunnar Hoff Group spiller åpningskonserten under Bodø Jazz Open 2020.

Konserten er en del av en større Europa-turné med Mike Stern (gitar), Jan Gunnar Hoff (piano), Per Mathisen (bass) og Audun Kleive (trommer).

– Jeg gleder meg veldig til å spille med stjernegitaristen Mike Stern igjen i Stormen, sier Jan Gunnar Hoff, som minnes den forrige Bodø-konserten med Stern med stor glede.

Sist bandet spilte på Bodø Jazz Open i 2016, trillet Avisa Nordland terningkast 6 og skrev «En maktdemonstrasjon på jazzens grunn».

Gitarlegenden Mike Stern og pianist Jan Gunnar Hoff har gjort flere turneer sammen i Norge, Estland og Ukraina. Samarbeidet mellom de to startet i 2006 med Hoffs bestillingsverk MAGMA til Nordland Musikkfestuke, der Stern spilte en sentral rolle. Prosjektet resulterte etterhvert i plateinnspillingen Magma (Grappa 2008).

I 2016 gjorde Stern & Hoff en ny turné der Audun Kleive (trommer) og Per Mathisen (bass) kompletterte bandet, i det som nå utgjør den faste besetningen. I mars 2018 gjorde kvartetten en suksessturné i Norge, denne gang med en avsluttende plateinnspilling. Albumet Jan Gunnar Hoff Group feat. Mike Stern kom ut i november 2018 på Losen Records, og har fått svært mye bra omtale.

– Konserten under BJO 2020 er en del av en større turné i Norge og Europa som kan bli et skikkelig gjennombrudd for samarbeidet vårt med Mike Stern. Bandet låter bedre enn noen gang og under turnéen i 2020 spiller vi musikken fra vårt kritikerroste album som kom ut i november 2018. Jeg tror det blir tøft, avslutter bandleder Jan Gunnar Hoff.

Konserten inngår i BJOs festivalpass.