Mike Stern & Jan Gunnar Hoff Group

Stormen Konserthus

Torsdag 6. mai 2021 kl. 19.30

På grunn av korona-situasjonen blir konserten med Mike Stern og Jan Gunnar Hoff Group avlyst. Alle solgte billetter vil bli refundert.

NB: Det er fortsatt noen billetter som er kjøpt i skranken hos Stormen som ikke er refundert. De dette gjelder må ta med seg sin billett og be om refusjon hos Stormen.


Les mer om refusjon her:
https://konserthus.stormen.no/I-stormen/covid19-info-noOpprinnelig pressetekst:
Sist bandet spilte på Bodø Jazz Open i 2016, trillet Avisa Nordland terningkast 6 og skrev «En maktdemonstrasjon på jazzens grunn».

Gitarlegenden Mike Stern og pianist Jan Gunnar Hoff har gjort flere turneer sammen i Norge, Estland og Ukraina. Samarbeidet mellom de to startet i 2006 med Hoffs bestillingsverk MAGMA til Nordland Musikkfestuke, der Stern spilte en sentral rolle. Prosjektet resulterte etterhvert i plateinnspillingen Magma (Grappa 2008).

I 2016 gjorde Stern & Hoff en ny turné der Audun Kleive (trommer) og Per Mathisen (bass) kompletterte bandet, i det som nå utgjør den faste besetningen. I mars 2018 gjorde kvartetten en suksessturné i Norge, denne gang med en avsluttende plateinnspilling. Albumet Jan Gunnar Hoff Group feat. Mike Stern kom ut i november 2018 på Losen Records, og har fått svært mye bra omtale.

MIKE STERN (gitar) har vært kåret av Down Beat som en av de beste jazzgitaristene gjennom tidene og har fartstid fra bl.a Blood, Sweat & tears, Billy Cobham og ikke minst Miles Davis. Stern har vært nominert til US Grammy Awards 6 ganger og ble i 2012 tildelt en såkalt “Certified Legend Award” av Guitar Player Magazine.

JAN GUNNAR HOFF (piano) er anerkjent som en av Norges ledende jazzpianister og keyboardister, og mottok i 2014 Buddy-prisen, den høyeste utmerkelsen innen norsk jazz. Han har samarbeidet med artister som Alex Acuña, Pat Metheny, Maria Joao, Mathias Eick, Lars Danielsson, Anders Jormin, Marilyn Mazur, Arve Henriksen, Jan Akkerman og mange flere. Hoff har gitt ut 20 album, komponert 250 bestillingsverk, vært nominert til US Grammy Awards i 2013 med albumet «Quiet winter night», og fikk i 2014 status som en «Steinway & Sons Artist».

AUDUN KLEIVE (trommer) har et rykte innenfor jazzmiljøet som best kan være beskrevet som ekte «royalty». Han er høyt respektert i norsk og internasjonal jazz og ble i 2017 tildelt Buddy-prisen. Kleive er også stadig inspirasjonskilde for en yngre generasjon jazzmusikere. I studio har Kleive deltatt på over 100 innspillinger, og han har spilt med Sidsel Endresen, Terje Rypdal, Nils Petter Molvær, Bugge Wesseltoft, Jon Eberson, Arve Henriksen, Jan Bang, Charles Lloyd, og Marilyn Mazur, for å nevne noen få.

PER MATHISEN (bass) er en norsk jazzmusiker og komponist, kjent fra samarbeid med størrelser som Terri Lyne Carrington, Geri Allen, Gary Thomas, Bill Bruford, Alex Acuña, Gary Husband, Ralph Peterson og Nguyen Le. Mathisen har gitt ut 15 CD-er i eget navn og han har spilt konserter i mer enn 35 land over hele verden. Per Mathisen blir ofte omtalt som Norges svar på Jaco Pastorius på el-bass og Niels Henning Ørsted-Pedersen på akustisk bass. Mathisen turnerer mye med sin egen trio med Gary Husband og Ulf Wakenius og har base i Norge og Wien.Konsertinfo

Konserten er avlyst.
Opprinnelig konsertdag var torsdag 6. mai 2021.
Stormen store sal.