Nordnorsk Jazzensemble med Moddi – «Vippepunktet»

Stormen konserthus

Onsdag 2. februar 2022 kl. 19.00
Kjøp billetter

Det er en stor glede å kunne presentere Nordnorsk Jazzensemble med Jakop Janssønns nye verk «Vippepunktet». Dette er jazzensemblet sitt første prosjekt som ble utsatt fra januar 2021 på grunn av pandemien.«Vippepunktet» er et nyskrevet verk av Jakop Janssønn med tekster av Pål Moddi Knutsen. Premieren av verket vil endelig fremføres på Nordlysfestivalen i Tromsø, i Vadsø og som åpningskonsert på Bodø Jazz Open 2022. 

Tittelen «Vippepunktet» henspiller på det som skjer når noe lite vipper balansen av et system og provoserer frem en stor forandring. Livet i Arktis tar plass midt i en dramatisk, gåtefull og følelsesladd scene av voldsomme klimatiske, miljømessige, politiske og økonomiske endringer. Ved å bruke «Vippepunktet» som utgangspunkt for verket, ønsker Janssønn å fokusere på vår landsdel og sette et nytt lys på de mange utfordringer vi kan møte når vi nærmer oss et vippepunkt. 

Verket er skrevet av komponist og kunstnerisk leder Jakop Hauan Janssønn, som er en av landsdelens mest aktive og kreative musikere og komponister. Tekstforfatter og vokalist er Pål Moddi Knutsen, og Daniel Herskedal står for arrangering.

Ensemblet består på dette prosjektet av følgende musikere:
Moddi – vokal
Daniel Herskedal – tuba
Atle Nymo – sax
Adrian Løseth Waade – fele
Martin Högberg – gitar
Eirik Fjelde – tangenter
Dag Okstad – bass
Jakop Janssønn – trommer/perk


MiNensemblet fra Musikk i Nordland:
Ragna Rian - Fiolin
Grace Rosier - Fiolin
Joshua Kail - Bratsj
Ingeborg Skomedal Torvanger - Cello

Daniel Sørensen - lys/visuals
Brynjar Erdahl – lydtekniker

Konserten er i samarbeid med Nordnorsk jazzsenter og Ad Lib Jazzklubb.

Nordnorsk Jazzensemble drives av Nordnorsk Jazzsenter, i nært samarbeid med Musikk i Nordland (MiN) og andre kulturaktører i landsdelen. Prosjektet er støttet av Kulturrådet.
 Konsertinfo

Åpningskonsert BJO2022
Stormen konserthus, store sal
Onsdag 2. februar 2022.
Konsertstart: 19.00

Konserthuset åpner én time før konserten.