Nils Landgren er "Artist in residence"

Den svenske trombonisten og vokalisten NILS LANDGREN blir «Artist in residence» under Bodø Jazz Open 2022.

Konsert med Jan Gunnar Hoff Trio og Bodø Big Band

Den svenske trombonisten og vokalisten NILS LANDGREN blir «Artist in Residence» under Bodø Jazz Open 2022. Funk- og jazztrombonespilleren har opparbeidet seg status som superstjerne over alt i verden og blir karakterisert som en av verdens mest funky og groovy artister.
På Bodø Jazz Open 2022 spiller Nils Landgren to konserter. Torsdag kveld sammen med Jan Gunnar Hoff Trio, bestående av Audun Kleive, Anders Jormin foruten Hoff selv, og lørdag kveld med Bodø Big Band som ledes av Roger Johansen.

Landgren har vært innom de fleste musikkstiler; jazz, rock, soul, hiphop og storband-sesjoner, deltatt på utallige albumutgivelser, og spilt med en mengde artister i ulike sjangre; ABBA, Eva Dahlgren, Wyclef Jean, The Crusaders, Herbie Hancock, Ulf Wakenius, med flere.

Landgren er en spesielt karismatisk utøver som appellerer til et bredt publikum, fra elskere av klassisk musikk til jazzfans til pop- og rockepublikum. "Mr. Red Horn", et kallenavn han har fått etter sitt umiddelbart gjenkjennelige, skreddersydde Yamaha-instrument, er med over 200 konserter i året velsignet med stor utholdenhet. Han er også enormt produktiv, med mer enn tretti album i sitt eget navn, hvor flere av disse har mottatt enten German Jazz Award eller den svenske ekvivalenten til GRAMMY. Flere album har det også blitt med bandet Funk Unit, som han har begeistret sitt publikum med i over 25 år.

Nils Landgren er like engasjert i folkemusikken i hjemlandet, som i tradisjonene til Europeisk klassisk musikk, og til amerikansk jazz og soul. Han er blant de mest kommersielt vellykkede, og en av de få som er i stand til å nå et bredt publikum langt utenfor jazzscenen.

Den store skalaen av det Nils Landgren har oppnådd, gjør ham til en av de viktigste og mest innflytelsesrike Europeiske jazzmusikere de siste tiårene. Nå er Nils Landgren endelig på programmet til Bodø Jazz Open, hvor vi får se og oppleve trombonisten og sangeren i to spennende prosjekter, med Jan Gunnar Hoff Trio og vårt eget storband, Bodø Big Band.

Jan Gunnar Hoff sier følgende om konserten med Nils Landgren, torsdag 3. februar:

- Nisse Landgren er jo en trombonist og musiker i verdensklasse med høy stjerne i europeisk jazz. Han er også en god «gammel» kollega av mine medmusikere i Hoff trio, nemlig Audun Kleive og Anders Jormin. Å samle en kvartett med slike musikere under BJO er nesten en aldri så liten sensasjon og jeg tror vi skal få til en meget spenstig og spennende konsert. Det blir musikk fra mitt trio-repertoar, bl.a fra plata POLARITY, men også fra FLY NORTH-albumet. I tillegg kommer Nils Landgren med noen meget funky saker vil jeg tro, fra sin katalog, så jeg kan love en publikumsvennlig konsert med humør, groove og glitrende spill.

Roger Johansen sier følgende om Bodø Big Band og Nils Landgren, lørdag 5. februar:

- Bodø Big Band er svært stolte over å kunne invitere den svenske trombonisten og vokalisten Nils Landgren som gjestesolist under Bodø Jazz Open. Nils Landgren er en jazzsolist av internasjonalt format som reiser over hele verden, og som har stått på Bodø Big Bands liste over drømmegjester i mange år. Landgren er en legende, og Bodø Big Band ser på det som en stor ære at vi får spille med en som har jobbet med giganter som Herbie Hancock, ABBA, Wycleaf Jean og The Crusaders for å nevne noen. Når han nå kommer for å synge og spille med Bodø Big Band så er det svært inspirerende. Både Bodø Big Band og Nils Landgren deler også den store kjærligheten for livsforlengende gladfunk, ekte popmusikk og fine ballader, så dette blir en festkveld av sjeldent kaliber, med kjente hits, tett samspill og inspirert musisering. Vi gleder oss veldig til dette!

"Artist in residence" presenteres i samarbeid med Hundholmen Byutvikling og Morten Jakhelln.

Les mer og kjøp billetter til konserten med Jan Gunnar Hoff Trio og Nils Landgren her!

Les mer og kjøp billetter til konserten med Bodø Big Band og Nils Landgren her!

Raymond Engmark